Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο Ολυμπιακός 2-2 με Ντιναμό, θα παίξει την πρόκριση στο Κίεβο

Ο Ολυμπιακός 2-2 με Ντιναμό, θα παίξει την πρόκριση στο Κίεβο

Ένα γκολ στο 89’ στέρησε από τον Ολυμπιακό τη νίκη κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του Europa League, με το τελικό 2-2 να δυσκολεύει το έργο των «ερυθρολεύκων» για την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, που μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο σκορ στο 8ο λεπτό με σουτ του Χασάν από κοντά, μετά από ωραία κίνηση του Φορτούνη, βάζοντας «φωτιά» στο Καραϊσκάκη.

Ο Φορτούνης στο 20’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν μετά από λάθος της άμυνας της Ντιναμό έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Ουκρανό γκολκίπερ, όμως έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ.

Το γκολ ήρθε τελικά, αλλά ήταν για τους Ουκρανούς, με τον Κεντζιόρα να αποφεύγει τον Τσιμίκα και να σεντράρει για τον Μπουγιάλσκι, ο οποίος βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην περιοχή και νίκησε τον Σα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ φάνηκε να επηρεάζει τους «ερυθρόλευκους», που για λίγα λεπτά έριξαν το ρυθμό τους, όμως στο 40’ όλα άλλαξαν, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ζιλ Ντίας έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με «βολίδα» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόικο, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις, με την Ντιναμό να απειλεί στο 70’, αλλά τον Σα να αποκρούει το σουτ του Τσιγκάνκοφ από καλή θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με τον Ποντένσε να αποφεύγει τον Μπόικο, αλλά να πλασάρει άσχημα και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Όμως το σοκ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 89’, όταν ο Βέρμπιτς βρέθηκε ξεμαρκάριστος μετά από κεφαλιά-πάσα του Τσιγκάνκοφ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 που κάνει δυσκολότερο το έργο του Ολυμπιακού εν όψει του επαναληπτικού στο Κίεβο, όπου για να προκριθεί η ελληνική ομάδα θα πρέπει να κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ ή να πάρει ισοπαλία 3-3, 4-4 κ.ο.κ.


Πηγή