Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 82-80

Σ’ ένα παιχνίδι θρίλερ ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 82-80 στο PAOK SPORTS ARENA και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο κορυφαίος για την ΑΕΚ, Μέις, αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή.

Οι δύο ομάδες πάτησαν πάνω στα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας τους στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας διαφορετική λογική στο παιχνίδι τους και κατ’ αυτόν τον τρόπο κάλυψαν τα (συνολικά) 12 λάθη στα οποία υπέπεσαν, έξι για την καθεμία. Αρχικά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Γιανίκ Μορέιρα στη ρακέτα, η δε ΑΕΚ βασίστηκε περισσότερο στο παιχνίδι των περιφερειακών της. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-7, για να απαντήσει η ΑΕΚ κυρίως μέσα από την ικανότητά της στο transition game (και τις αρχές επιστροφές του ΠΑΟΚ), καθώς προηγήθηκε με 19-24 (9’). Εκεί ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο μακρινά σουτ (είχε 4/5 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) και απέκτησε βραχεία κεφαλή 25-24 (10’).

Η ΑΕΚ έδειξε βραχυκυκλωμένη στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου με συνέπεια να δοθεί η δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να ξεφύγει με 31-24 (12’), διευρύνοντας το σερί του στο 12-0 σε τρία αγωνιστικά λεπτά. Εκεί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις έξω από τα 6,75, απάντησαν με δικό τους επιμέρους σκορ (33-34, 15’). Με τους Γκος, Χάτσερ να μην ανταποκρίνονται, ο ΠΑΟΚ βρήκε στηρίγματα στους Τζόουνς, Αθηναίου και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-45.

Η ΑΕΚ βρήκε δύο μακρινά σουτ και προηγήθηκε με 44-51 έπειτα από ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στα επόμενα πέντε αγωνιστικά λεπτά υπέπεσε σε ισάριθμα λάθη. Γενικώς, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι «εξαφανίστηκε» στο παρκέ και θα μπορούσε να πληρώσει πιο βαρύ τίμημα αν ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση (62-56, μετά τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών στην 3η περίοδο). Μάλιστα οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να συνεχίσουν χωρίς τον προπονητή τους στα τελευταία 13:30 λεπτά καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποβλήθηκε δεχόμενος δύο τεχνικές ποινές (σ. σ. είχε προηγηθεί και μία στο πρώτο μέρος). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 67-58 καθώς από το 22’ έως και το 30’ ο ΠΑΟΚ έκανε επιμέρους σκορ 21-5!

Έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Φιλ Γκος, ο ΠΑΟΚ πάτησε πάνω σε διαφορά 12 πόντων (70-58), για να ακολουθήσει η αντίδραση της ΑΕΚ η οποία μείωσε σε 70-64 (33:30). Εκεί ένα εύστοχο τρίποντο του Λίνου Χρυσικόπουλου έδωσε ανάσα στον ΠΑΟΚ. Στα τελευταία έξι λεπτά η ΑΕΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει δίχως τον Βινς Χάντερ ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές (σ. σ. είχε δεχθεί και μία στο πρώτο ημίχρονο). Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση με τον Μέις να αποδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία και μείωσαν σε 74-72 λίγο πριν την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά.

Η ΑΕΚ μπήκε στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα ενός πόντου (78-79), χάρη στον Μέις. Δύο εύστοχες βολές από τον Γκος (80-79, 56’’) διαδέχθηκε μια άστοχη προσπάθεια του Μέις, ένα άστοχο σουτ τριών πόντων αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ από τον Μαργαρίτη. Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να δώσει φάουλ, το έκανε στον Αθηναίου ο οποίος με 2/2 βολές έκανε το 82-79 με την ΑΕΚ να έχει επίθεση 9.4 δευτερολέπτων. Ο Μέις κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη, τρεις παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα και οι διαιτητές υπέδειξαν τζάμπολ. Η ΑΕΚ είχε το δικαίωμα της κατοχής αλλά στα 3.1 δευτερόλεπτα που απέμεναν η επιλογή της ήταν κακή, ένα τρίποντο του Μέις σχεδόν από το κέντρο.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-45, 67-58, 82-80.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή