Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ο Πογέτ κρατά… ανοιχτή την πόρτα της Αγγλίας: «Θα μου άρεσε να επιστρέψω στη Σάντερλαντ»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, αποκάλυψε ότι θα του άρεσε πολύ να επιστρέψει στη Σάντερλαντ κάποια στιγμή.

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής, πρώην μέσος της Τσέλσι και της Τότεναμ, εντάχθηκε στη Σάντερλαντ τον Οκτώβριο του 2013, μένοντας στις «μαυρόγρατες» για 18 μήνες έως ότου απολύθηκε τον Μάρτιο του 2015.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 56χρονος Πογέτ θυμάται με αγάπη την εποχή του εκεί και αποκάλυψε εξακολουθεί να βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον μέτοχο της Σάντερλαντ Χουαν Σαρτόρι.

Μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα NewBettingSites, είπε ότι η νίκη επί της Νιούκαστλ και η παραμονή στην Premier league ήταν οι δύο βασικοί στόχοι που του δόθηκαν καθώς αντικατέστησε τον Πάολο ντι Κάνιο.

«Όταν πήγα εκεί, μου ζήτησαν να κάνω δύο πράγματα: να κρατήσω τον σύλλογο στην Premier League, κάτι που έκανα με κάποιο τρόπο, και να κερδίσω τη Νιούκαστλ», είπε ο Πογέτ.

Πογέτ για Σάντερλαντ: Αν λειτουργήσουν οι συγχρονισμοί, μια μέρα θα ήθελα να επιστρέψω

«Στα πρώτα επτά παιχνίδια πήραμε έναν βαθμό. Στη συνέχεια χάσαμε από τη Σουόνσι, 4-0. Οκτώ παιχνίδια, ένας βαθμός. Ακολουθούσε η Νιούκαστλ εντός έδρας, κερδίσαμε 2-1. Αυτό ήταν, όλα άλλαξαν. Ήταν απίστευτο. Παίξαμε με τη Νιούκαστλ τρεις φορές εκείνη τη χρονιά, και την κέρδισα και τις τρεις. Πιστεύω ότι κάθε οπαδός της Σάντερλαντ θα ήταν εντάξει με αυτό, ήμασταν στην Premier League και νικούσαμε τη Νιούκαστλ κάθε φορά που παίζαμε. Η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή», πρόσθεσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε: «Θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω, προφανώς δεν μπορώ να πάω τώρα, αλλά έχω εξαιρετική σχέση με τον σύλλογο και έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Χουάν Σαρτόρι. Επικοινωνούμε μια φορά το μήνα. Αν λειτουργήσουν οι συγχρονισμοί, μια μέρα θα ήθελα να επιστρέψω».

Η Σάντερλαντ θα αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια τον Ιανουάριο, όταν την υποδεχθεί στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Stadium of Light» το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.


Πηγή