Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο ποδοσφαιριστής που κάπνιζε 100 τσιγάρα την ημέρα και δεν ήθελε να πληρωθεί επί 15 χρόνια

Ο Κάρλο Μπιγκάτο δεν είναι ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά ίσως είναι αυτός που την αγάπησε περισσότερο από όλους.

Το όνομα του δεν είναι ευρέως γνωστό, δεν μνημονεύεται ποτέ από τα ΜΜΕ, δεν έχει «ιστορίες» να τον συνοδεύουν και γενικά είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Στο Τορίνο, όμως, αν πεις το όνομά του, αμέσως έχουν κάτι να πουν γι’ αυτόν. Και αυτά που λένε, δείχνουν και το πόσο περίεργος, χωρίς να το γράφουμε απαραίτητα με την κακή έννοια, τύπος ήταν.

Ο Μπιγκάτο γεννήθηκε το 1895 και από νωρίς κατάλαβε ότι είχε δύο μεγάλες αγάπες: Τη Γιουβέντους και το κάπνισμα… Και η αλήθεια είναι ότι του… έδωσε και κατάλαβε και στα δύο «μέτωπα», ζώντας όπως ήθελε.

Ο Κάρλο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των μπιανκονέρι το 1913 και παρέμεινε στην ομάδα ως το τέλος της καριέρας του, το 1931. Σε αυτά τα 18 χρόνια, μέτρησε συνολικά 232 εμφανίσεις, πέτυχε ένα γκολ και… δεν πληρώθηκε ποτέ! Όχι επειδή δεν ήθελε η ομάδα να του δώσει λεφτά, αλλά επειδή δεν ήθελε ο ίδιος να τα πάρει.

Ο Μπιγκάτο έπαιζε στη Γιουβέντους επειδή την αγαπούσε τρελά και δεν ήθελε να πληρώνεται γι’ αυτό, αλλά τουλάχιστον είχε λεφτά για να αγοράζει τσιγάρα. Και αγόραζε πολλά… Σύμφωνα με τον μύθο, κάπνιζε 100 ημερησίως, γεγονός που ίσως εξηγεί και τον πρόωρο θάνατό του, το 1942, σε ηλικία 47 ετών…


Πηγή