Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ο προπονητής του Τζόκοβιτς σπάει τη σιωπή του- Ο Νόβακ δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη | ΣΠΟΡ

Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς έσπασε τη σιωπή του για την «άδικη» απέλαση του Σέρβου τενίστα και ορκίστηκε πως θα επιστρέψει.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την απέλαση του Σέρβου αθλητή από τη χώρα, ο προπονητής του Μαριάν Βάιντα μίλησε για τα «τεράστια βάσανα» που υπέστη ο παίκτης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία. Υπενθυμίζεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς απελάθηκε μετά την ακύρωση της βίζας του για δεύτερη φορά από τον υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ, λόγω ανησυχιών πως οι απόψεις του παίκτη θα προκαλούσαν «πολιτική αναταραχή» ενώ τον χαρακτήρισε «πρωτοστάτη του αντιεμβολιαστικού αισθήματος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς

«Άδικη η απόφαση»

Και τώρα ο προπονητής του Μάριαν Βάιντα σπάει τη σιωπή του για όλο αυτό το θρίλερ που εκτυλίχθηκε λίγο πριν την έναρξη του Australian Open. «Έπρεπε να ηρεμήσω, ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί του το έκαναν αυτό. Επιπλέον τα ΜΜΕ φταίνε σε μεγάλο βαθμό για την χειραγώγηση των πληροφοριών, στην Αυστραλία ειδικότερα, ήταν εναντίον του. Γράφαμε ο ένας στον άλλον μηνύματα, δεν μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Χρησιμοποίησε για πολύ λίγο το κινητό του. Του έστελνα ενθαρρυντικά μηνύματά. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς το χειρίστηκε, πρέπει να ταλαιπωρήθηκε πολύ».

Και συνέχισε: «Υπέμεινε ταπεινά όλα τα μέτρα, αλλά αυτό που του έκαναν πρέπει να τον έχει σημαδέψει. Σίγουρα θα έχει σημαντικές συνέπειες, θα είναι δύσκολο να επανέλθει. Ήταν επίσης μια παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, της οικογένειάς του. Ήταν μια πολιτική διαδικασία. Ήταν μια ανθυγιεινή και άδικη απόφαση, βασισμένη στην υπόθεση πως ο Τζόκοβιτς μπορούσε να κάνει ή να επηρεάσει κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα» είπε ο Βάιντα σε συνέντευξή του στο Sport.sk.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος αθλητής επέστρεψε στο Βελιγράδι και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το Grand Slam όπως είπε στα μέσα ενημέρωσης η μητέρα του.

Την ώρα όμως που πολλές χώρες καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται σε αυτές, ο προπονητής του αναφέρθηκε στο ποια θα είναι η πορεία δράσης του Τζόκοβιτς.

«Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από τότε που έφτασε στο Βελιγράδι. Κανείς δεν ξέρει. Είναι ξεκάθαρο ότι του στοίχισε ψυχικά, θα τον πονάει για πολύ καιρό και θα είναι δύσκολο να το βγάλει από το μυαλό του. Ωστόσο, τον ξέρω πολύ καλά. Ο Νόβακ είναι δυνατός, αποφασιστικός και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή