Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους «στο πλευρό» Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους «στο πλευρό» Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα

Ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε, από το Λονδίνο όπου βρέθηκε σε σχετικό φόρουμ, στις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το όνομα του φόρουμ στο οποίο βρέθηκαν περισσότεροι από 300 παράγοντες των σπορ, ήταν Leaders Week, και ο Ανιέλι ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών, αφού ως πρόεδρος της ECA μίλησε για το Champions League και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν τα προσεχή χρόνια.

«Αν σκεφτούμε τη φάση των ομίλων του Champions League, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις 15-16 ομάδες που θα προκριθούν. Γίνεται η κλήρωση των ομίλων και βασικά όλοι ξέρουμε, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις δύο ομάδες που θα περάσουν από το κάθε γκρουπ. Θέλουμε να αλλάξει αυτό, όλοι πρέπει να έχουν το όνειρο της κατάκτησης του Champions League. Και το όνειρο πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Γι’ αυτό, η πιο μεγάλη πρόκληση είναι να καταλάβουμε εμείς τα κλαμπ τι πλατφόρμα θέλουμε για εμάς, για τα ενδιαφέροντα μας, τα προσεχή χρόνια. Αν βρούμε ένα project που θα έχει αποδοχή της τάξης του 70-80% θα είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Γιουβέντους, για να συνεχίσει εστιάζοντας στο μικρότερο ρόλο που θα πρέπει να έχουν, σταδιακά, τα εθνικά πρωταθλήματα.

«Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια με περισσότερη ποιότητα. Αν δε δούμε μπροστά, θα καταλήξουμε να υπερασπιζόμαστε ένα σύστημα που δεν υπάρχει πια, ένα σύστημα φτιαγμένο με εγχώριους αγώνες που θα ενδιαφέρουν πολύ λίγο τους επόμενους, τα παιδιά μας. Πολλά ειπώθηκαν για την πρόθεση μας να σκοτώσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα. Όχι. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι δε θα είναι ποτέ μια κλειστή λίγκα το νέο Champions League γιατί τα μεγάλα κλαμπ αναγνωρίζουμε την αξία του να παραμείνει ανοιχτό το σύστημα».

Τι είπε για Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα

O Ανιέλι ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα εκείνα των Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα προκειμένου να προωθήσει το σχέδιό του για «άνοιγμα» του Champions League.

Στις δηλώσεις του είπε: «Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνουμε, δεν θα είναι αλλαγές όταν μιλάμε για τη συμμετοχή της Ρεάλ, της Μπάγερν Μονάχου. Σχεδόν ξέρουμε τις 15 από τις 16 ομάδες που θα προκριθούν. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα στο οποίο μια ομάδα όπως η Λέστερ να μπορεί να προχωρήσει. Ή ο Ερυθρός Αστέρας; Για σκεφτείτε. Μένει έξω από τον χάρτη του ποδοσφαίρου μόνο εξαιτίας της προέλευσής του. Είναι το τρέχον σύστημα δίκαιο για τον Ερυθρό Αστέρα;».

Στην συνέχεια μίλησε και για τον Ολυμπιακό: «Όλες αυτές οι ομάδες, ο Ολυμπιακός, η Ελσίνκι & η Σέλτικ δεν έχουν ένα μονοπάτι που να τους επιτρέπει να μεγαλώνουν. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε ένα κλειστό πρωτάθλημα…».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή