Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ο πρώτος στο ΝΒΑ που δεν γονάτισε και δεν φόρεσε φανελάκι «Black Lives Matter» έπαθε ρήξη χιαστών

Ο πρώτος στο ΝΒΑ που δεν γονάτισε και δεν φόρεσε φανελάκι «Black Lives Matter» έπαθε ρήξη χιαστών

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο του ΝΒΑ ο Τζόναθαν Άιζακ, ο οποίος αποφάσισε να μην γονατίσει στο παρκέ, ούτε φόρεσε μπλουζάκι με το μήνυμα «Black Lives Matter».

Στην επανέναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου άπαντες αποφάσισαν, με τις δύο κινήσεις αυτές, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ύμνου των ΗΠΑ, να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού. Ωστόσο, ο παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ αποφάσισε να κάνει τη… διαφορά, για την οποία εξήγησε:

«Πιστεύω ότι οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφασή μου και μέρος της είναι η σκέψη μου ότι το να γονατίζεις ενώ φοράς ένα μπλουζάκι “Black Lives Matter” δεν πάει χέρι-χέρι με το να υποστηρίζεις τις ζωές των μαύρων. Δεν νομίζω ότι το να γονατίσεις ή να φορέσεις ένα μπλουζάκι, για μένα προσωπικά, είναι η απάντηση. Αισθάνομαι ότι οι ζωές των μαύρων υποστηρίζονται από το Ευαγγέλιο. Όλες οι ζωές υποστηρίζονται από το Ευαγγέλιο».

Και -μεταξύ άλλων- πρόσθεσε: «Όλοι έχουμε πράγματα που κάνουμε λάθος και κάποιες φορές φτάνουμε σε ένα σημείο που δείχνουμε με το δάχτυλο για το ποιο λάθος είναι χειρότερο. Όλοι κάνουμε αμαρτίες και οι απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα του κόσμου, όχι μόνο τον ρατσισμό, είναι το αληθινό Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Οι άνθρωποι έχουν γνώμες και οι άνθρωποι έχουν τον τρόπο που αισθάνονται. Επομένως, προφανώς το να μην φορέσω μπλουζάκι με το “Black Lives Matter”, οι άνθρωποι θα το εκλάβουν με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους».

Δύο ημέρες αργότερα, ο Άιζακ είδε ξανά το σκληρό πρόσωπο της μοίρας. Στην νίκη της ομάδας του (132-116) επί των Σακραμέντο Κινγκς τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο (ρήξη χιαστών) και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Αϊζακ είχε τραυματιστεί στο ίδιο γόνατο την Πρωτοχρονιά, με τους Μάτζικ να ανακοινώνουν ότι ο παίκτης θα έχανε το υπόλοιπο της σεζόν. Ωστόσο, η διακοπή λόγω κορονοϊού του έδωσε χρόνο για αποθεραπεία, που μάλλον δεν ήταν αρκετός αφού ο παίκτης αναμένεται να χάσει μεγάλο κομμάτι της επόμενης σεζόν.

«Αυτό ήταν δύσκολο, φίλε», είπε ο συμπαίκτης του Άαρον Γκόρντον και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνέχισε: «Αμέσως δάκρυσα μόλις το είδα – απλά και μόνο επειδή ξέρω πόσο καλός τύπος είναι ο “JI”, πόσο σκληρά δουλεύει και πόσο σκληρά έχει εργαστεί για να επιστρέψει από τότε που τραυματίστηκε τον Ιανουάριο. Ήταν πολύ δύσκολο».


Πηγή