Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «υποκλίθηκε» στην ανωτερότητα του Τζόκοβιτς -Ηττήθηκε με 2-0 σετ στον τελικό [βίντεο]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο στο τουρνουά τένις της Ρώμης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν… μπήκε στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, έχασε την «χρυσή» ευκαιρία στο δεύτερο να ισοφαρίσει κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συγχώρησε το λάθος του Έλληνα τενίστα.

Ο Σέρβος ήταν ο μεγάλος νικητής στη Ρώμη με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5), πήρε τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Roland Garros.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters).

Για το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο 6ος τίτλος στο τουρνουά της «Αιώνιας Πόλης», ενώ με τη σημερινή έφτασε τις 7 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά στις 9 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour. Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει του 35χρονου στο Masters του Καναδά το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά τον νίκησε ξανά στη Σανγκάη.

Ο Τζόκοβιτς έχει το απόλυτο κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στο χώμα

Ο «Νόλε», όμως, έχει το απόλυτο στις μάχες του με τον Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς έφτασε τις 5 επιτυχίες, με αποκορύφωμα την τρομερή ανατροπή από το 0-2 σε 3-2 στον περσινό τελικό του Roland Garros.

Ο σημερινός ήταν για τον Σέρβο ο 38ος τίτλος Masters στην καριέρα του, στο 12ο τελικό που έχει συμμετάσχει στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς 0-2

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή