Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Ο Τσιτσιπάς είναι νούμερο ένα στον κόσμο στο χώμα», λέει ο Ζβέρεφ

Ως κορυφαίο παίκτη στον κόσμο στο χώμα αυτή η στιγμή, χαρακτήρισε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου και δυο φορές πρωταθλητή στο Madrid Open (2018, 2021), θα αντιμετωπίσει απόψε (7/5-όχι νωρίτερα από τις 22:00) τον Έλληνα πρωταθλητή στην ημιτελική φάση του ισπανικού Masters.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον προημιτελικό νίκησε με 6-3,7-5 τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ μετά από μια ώρα και 56 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά για τρίτη φορά στην καριέρα του.

«Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο στο χώμα ο Τσιτσιπάς»

«Ο Ράφα (Ναδάλ) είναι στο δρόμο της επιστροφής και ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) αρχίζει να κερδίζει δυναμική, αλλά αυτή τη στιγμή ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», είπε ο Ζβέρεφ για τον Τσιτσιπά, μετά την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Madrid Open.

«Πιστεύω ότι πρέπει να παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο για να έχω μια ευκαιρία, αλλά ανυπομονώ για αυτό το ματς γιατί στο Μόντε Κάρλο με κέρδισε πολύ εύκολα. Ελπίζω να μπορέσω να το αλλάξω», πρόσθεσε.

Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ έχουν αναμετρηθεί 10 φορές στο παρελθόν, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει προβάδισμα 7-3, συμπεριλαμβανομένου 3-0 στο χώμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Madrid Open 2019, όπου επικράτησε ο Τσιτσιπάς, ενώ τον περασμένο μήνα αγωνίστηκαν στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί 6-4,6-2 , φτάνοντας στον τελικό και κατακτώντας το τουρνουά για δεύτερη συνεχή χρονιά, νικώντας τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-3, 7-6(3).


Πηγή