Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο «Τόρο» παραδίδει ακόμα δωρεάν μαθήματα ποδοσφαιρικής προσωπικότητας

Ο Βασίλης Τοροσίδης μπορεί να γύρισε από την Ιταλία με λιγότερα μαλλιά όπως αστειεύεται ο ίδιος, όμως ακόμα και σε τέτοια ηλικία συνεχίζει να δείχνει στους νεότερους τι σημαίνει αφοσίωση σε αυτό που αγαπάς και ποδοσφαιρική προσωπικότητα.

Παίκτης που έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και έχει θητεύσει στην Serie A δεν θα μπορούσε να είναι μία ακόμα απλή περίπτωση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Βασίλη Τοροσίδη. Για όσους το ξεχνάνε ο «Τόρο» είναι γεννημένος στις 10 Ιουνίου του 1985. Δεν είναι πια το… πιτσιρίκι της Ξάνθης ή στην ηλικία που πήγαινε το 2007 στο Λιμάνι στην πρώτη του θητεία. Το βλέπεις πάνω του όμως με τα χρόνια. Το καταλαβαίνεις στο πως παίζει και στον τρόπο που μιλάει.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Στην ηλικία που είναι θα μπορούσε να μαζεύει ποδοσφαιρικά… ένσημα. Και όμως εκείνος επιλέγει να είναι ακόμα στην πρώτη γραμμή. Να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα εντός και εκτός γηπέδου στον Ολυμπιακό και να κάνει και το ίδιο και στην Εθνική. Στο πρώτο ματς του στην Εθνική ο Άγγελος Αναστασιάδης εκείνον διάλεξε για αρχηγό. Όχι τον Σωκράτη και όχι κάποιον άλλον. Τυχαίο; Όχι. Ο Αναστασιάδης που έχει χρόνια προπονητικής πορείας πίσω του βλέπει κάτι που δεν το βλέπουν όλοι: το ότι ο Βασίλης Τοροσίδης ακόμα και τώρα παραδίδει δωρεάν μαθήματα ποδοσφαιρικής αφοσίωσης και προσωπικότητας. Ότι δείχνει σε όλους το τι σημαίνει Εθνική και το τι σημαίνει προσπάθεια. Ο Τοροσίδης δεν έχει τίποτα να αποδείξει αυτήν το σημείο της καριέρας του.

Και όμως παίζει σαν να μην υπάρχει… αύριο. Παλεύει σαν… θηρίο μες στο γήπεδο και στο Ελλάδα – Φινλανδία ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής. Δεν είναι μόνο η φάση που γυρίζει την μπάλα για να βγει από εκεί και την προσπάθεια του Πέλκα το αυτογκόλ. Είναι η συνολική του παρουσία. Είναι τα… πάντα. Ακόμα και η κίνηση να πάει να αγκαλιάσει τον Μήτρογλου, την ώρα που ο Μητρογκόλ έβγαινε αλλαγή. Ο «Τόρο» δείχνει με την ποδοσφαιρική του συμπεριφορά και την στάση του το… χρέος που έχουν όλοι οι παίκτες στην Εθνική. Αυτό είπε και στις δηλώσεις του. Αυτό λέει και στους συμπαίκτες του. «Δεν είσαι ποτέ εσύ ο πιο σημαντικός. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα», είναι η λογική του Άγγελου Αναστασιάδη. Μόνο που πριν τον ομοσπονδιακό τεχνικό αυτά τόνιζε πάντα ο έμπειρος μπακ και διεθνής από το 2007. Ο Τοροσίδης που στην Ιταλία έμαθε στο πως να είναι καλύτερος παίκτης αλλά την προσωπικότητά του δεν την άλλαξε.

Πολύ απλά διότι από πριν την είχε έτσι διαμορφωμένη ώστε να δείχνει σε όλους το τι είναι κίνητρο, διάθεση, επιθυμία για διάκριση και διαρκής προσπάθεια. Το τι είναι αγάπη για αυτό που κάνεις. Το να παίζεις ποδόσφαιρο γιατί το γουστάρεις πραγματικά. Γιατί το θέλεις και το χαίρεσαι και δεν κάνεις απλά μία… αγγαρεία. Και σίγουρα αυτόν τον Τοροσίδη πρέπει να τον έχουν όλοι παράδειγμα (και) στην Εθνική…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή