Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ο 10ος ημιτελικός του Τσιτσιπά στο 2019

Ο 10ος ημιτελικός του Τσιτσιπά στο 2019

Τον 10ο ημιτελικό του μέσα στο 2019 θα παίξει το Σάββατο (17:00, Cosmote Spotrt 6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στη Βασιλεία.

Ο Έλληνας τενίστας από την αρχή του έτους έχει παίξει σε 9 ημιτελικούς και μετράει 5 προκρίσεις σε τελικούς!

Αρχίζοντας από τον τελευταίο θα ταξιδέψουμε στην Σανγκάη (Masters) για να βρούμε την ήττα του από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Λίγες ημέρες πριν είχε φτάσει στον ημιτελικό του China Open στο Πεκίνο και είχε κερδίσει με 2-0 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στην Ουάσινγκτον, τον Αύγουστο, θα παίξει στον ημιτελικό του Citi Open αλλά θα χάσει από τον Νικ Κύργιο ενώ τον Μάιο στη Ρώμη θα ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ. Βέβαια μια εβδομάδα πριν κέρδισε τον Ναδάλ στην Μαδρίτη!

Στο Εστορίλ όπου κέρδισε τον τίτλο απέκλεισε στον ημιτελικό τον Νταβίν Γκοφέν ενώ στο Ντουμπάι πριν παίξει με τον Φέντερερ στον τελικό είχε νικήσει τον Γκαέλ Μονφίς.

Τον Γκοφέν απέκλεισε και στη Μασσαλία πριν φτάσει στον τελικό και κερδίσει την κούπα ενώ στο Australian Open, στον μοναδικό του ημιτελικό σε Grand Slam, ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ.

Συνοπτικά ο Έλληνας τενίστας έχει χάσει 2 ημιτελικούς από τον Ναδάλ και από έναν από τους Κύργιο και Μεντβέντεφ.

Για την ιστορία ο ημιτελικός του στη Βασιλεία θα είναι ο πρώτος ενώ για πρώτη φορά θα παίξει σε ημιτελικό με τον Ρότζερ Φέντερερ αφού οι “συναντήσεις” του ήταν έως τώρα σε τελικό και στον γύρο των “16”.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή