Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο killer, Σέρχιο Ράμος

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκπληκτικός, όμως εμείς είμαστε εδώ. Εγώ και ο Ράμος θα κάνουμε rotation στα πέναλτι». Ο Καρίμ Μπενζεμά εξήγησε μετά το τέλος του αγώνα με την Χιρόνα ότι όταν η μπάλα στήνεται στα 11 βήματα ο ίδιος και ο 32χρονος σέντερ-μπακ θα παίρνουν την ευθύνη. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Καταλανών, ο Σεβιγιάνος έστησε την μπάλα και με σεμιναριακή εκτέλεση α λα Πανένκα έκανε το 1-1 στο Montilivi. Αυτό ήταν το γκολ Νο75 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έγινε ο πρώτος αμυντικός που σκοράρει σε 15 σερί σεζόν στην La Liga και μόλις δεύτερος γενικά ύστερα από έναν τύπο με όνομα Λιονέλ Μέσι. Ο Ράμος θα μπορούσε να δοκιμάσει να βάλει και δεύτερο γκολ με πέναλτι αλλά το έδωσε στον Μπενζεμά. «Το άφησα στον Καρίμ, δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές».

Ο Ανδαλουσιάνος έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία τη σεζόν 2003-04 με την Σεβίλλη και ήταν η πρώτη και τελευταία που δεν έβαλε γκολ καθώς από την επόμενη μέχρι σήμερα έφτιαξε ένα σερί το οποίο πιθανότατα θα ζήλευαν αρκετοί επιθετικοί. Πέτυχε το πρώτο του τον Σεπτέμβριο του 2004 στην τελευταία του χρονιά με την Σεβίλλη και την επόμενη, πλέον με την Ρεάλ, σημείωσε 4 τέρματα. Η πιο παραγωγική περίοδος για τον Ράμος ήταν πριν δύο χρόνια, καθώς το 2016-17 έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 7 φορές.

Σε 432 αγώνες μόνο στο πρωτάθλημα, ο Ράμος έχει απολογισμό 56 γκολ και αυτή η επίδοση τον βάζει στο Νο13 από τους εν ενεργεία παίκτες της La Liga. Εχοντας σκοράρει σε 15 διαδοχικές σεζόν, πλέον μπορεί να πει ότι κυνηγά το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο κρατά εδώ και 60 χρόνια ο Πίρου Γκαΐνθα, ο οποίος με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν άφησε χρονιά που να μην πετύχει γκολ από το 1940 μέχρι το 1959. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Σαντιγιάνα με 17, ενώ αν σκοράρει και την επόμενη σεζόν, ο Σεβιγιάνος θα πιάσει τους Ανσόλα, Αρθα, Μαρσιάλ, Πίρι, Κίνι, Χέντο.

Τα 56 γκολ του Ράμος τον βάζουν μακράν στο Νο1 για αμυντικούς για τον αιώνα που διανύουμε καθώς αμέσως πίσω του είναι ο επί χρόνια δεξιός μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Αντονι Ιραόλα. Επίσης, τα 56 τεμάχια τον βάζουν επίσης σε ένα τεράστιο βάθρο, εκείνο με τους αμυντικούς που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ένας άλλος legend της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Φερνάντο Ιέρο που σταμάτησε στα 105 γκολ έχοντας 21/25 πέναλτι και στη δεύτερη ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος από το 1989 μέχρι το 1995 έβαλε 67 με την Μπαρτσελόνα με 46/52 εκτελέσεις από τη βούλα.

Με 75 γκολ με την Ρεάλ, 3 με την Σεβίλλη και 13 με την Εθνική Ισπανίας, ο Σέρχιο Ράμος βρίσκεται στα 91 και έχει πετύχει περισσότερα από παίκτες όπως για παράδειγμα ο Αντρές Ινιέστα. Αν έχει την υγεία του, ο Σεβιγιάνος είναι θέμα χρόνου να σπάσει το φράγμα τον 100, να πάρει τη δεύτερη θέση στην La Liga από τον Κούμαν και έχοντας χρόνια μπροστά του γιατί όχι να πάρει και την κορυφή της La Liga και την Ρεάλ από τον Ιέρο.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή