Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Πέρασαν στους «8» του Europa League η Ίντερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πέρασαν στους «8» του Europa League η Ίντερ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Ίντερ τα… χρειάστηκε με την εξαιρετική Χετάφε, η οποία έχασε πέναλτι με τον Χόρχε Μολίνα στο 1-0, νίκησε εντέλει με 2-0, έκλεισε εισιτήριο για το Final-8 του Europa League και προκρίθηκε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2011.

Ο Αντόνιο Κόντε είχε προβλέψει ότι ο νοκ άουτ αγώνας της Ίντερ με την Χετάφε για τους «16» του Europa League θα ήταν «σκληρός και βρώμικος» και η εξέλιξή του, παρά τη νίκη – πρόκριση των Νερατζούρι (2-0), τον δικαίωσε απόλυτα.

Όχι γιατί υπήρξε βρώμικο παιχνίδι, αλλά γιατί ήταν πραγματικό πολύ σκληρός για το φαβορί, το οποίο είδε το αουτσάιντερ να το παλεύει μέχρι… εξαντλήσεως και να χάνει τις πρώτες καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Ο Ρομελού Λουκάκου, αφού ο Λαουτάρο Μαρτίνες δείχνει ακόμα να βρίσκεται στην… Μπαρτσελόνα, ανέλαβε να ξεμπλοκάρει την Ίντερ, κάτι που έκανε με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ (33′), ύστερα από βαθιά μπαλιά του Αλεσάντρο Μπαστόνι.

Από το 1-1, στο 2-0

Το 30ό γκολ του Βέλγου επιθετικού την φετινή σεζόν δεν πτόησε τους Μαδριλένους, οι οποίοι κυνήγησαν μετά… μανίας την ισοφάριση, την οποία άγγιξαν στο 76′, ύστερα από πέναλτι σε χέρι του Ντιέγο Γοδίν, το οποίο υποδείχθηκε μέσω VAR.

Ο πολύπειρος Χόρχε Μολίνα, όμως, έστειλε την μπάλα από το «Veltins Arena» του Γκέλζενκιρχεν στα… περιστέρια της Μαδρίτης και μαζί τα όνειρα της ομάδας του Πέπε Μπορδαλάς για το μεγάλο «μπαμ».

Εφτά λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι (83′), ο Κρίστιαν Έρικσεν με σουτ μέσα από την περιοχή, σφράγισε την πρόκριση της Ίντερ, η οποία φτάνει σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2011, όταν είχε αποκλειστεί στο Champions League από την Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Κατά σύμπτωση, δηλαδή, η ομάδα στην οποία ανήκει το γήπεδο όπου οι Μιλανέζοι σφράγισαν το εισιτήριο για την οκτάδα, όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία έχει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στην Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, μετά τη νίκη της με 3-1 στην Γλασκόβη, προ καραντίνας.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Ντ’ Αμπρόσιο (84′ Μπιράγκι), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (82′ Έρικσεν), Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ – Λουκάκου, Μαρτίνες (70′ Σάντσες).

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Σόρια – Σουάρες, Τζενέ, Ετσέιτα, Ολιβέρα (88′ Πορτίγιο) – Αραμπάρι (89′ Ούγο Ντούρο), Τιμόρ – Νιόμ (69′ Τζέισον), Μακσίμοβιτς (56′ Άνχελ), Κουκουρέγια – Χάιμε Μάτα (69′ Χόρχε Μολίνα).

Europa League – Φάση των «16»

Τετάρτη 05/08

Κοπεγχάγη – Μπασακσεχίρ 3-0 (3-1)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βόλφσμπουργκ 3-0 (5-1)

Ίντερ – Χετάφε 2-0 (νοκ άουτ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίντσερ 2-1 (7-1)

Πέμπτη 06/08

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 19:55 (3-1)

Σεβίλλη – Ρόμα 19:55 (νοκ άουτ)

Βασιλεία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 22:00 (3-0)

Γουλβς – Ολυμπιακός 22:00 (1-1)

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή