Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο κίνδυνος για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Πέρασε την Κύπρο η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA, αλλά…

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποχαιρέτησαν την Ευρώπη με νίκες. Παρότι με τους βαθμούς αυτούς η Ελλάδα πέρασε επιτέλους την Κύπρο και βρίσκεται στην 15η θέση, το ποτήρι είναι… μισογεμάτο, καθώς κανείς από τους δύο «δικέφαλους» δεν θα παίξει ομίλους και δεν θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει την Ελλάδα πιο ψηλά βαθμολογικά και να εξασφαλίσει ότι θα κρατήσει τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται πλέον. Ο ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια, έδωσε φέτος στην Ελλάδα μόλις 300 βαθμούς, λιγότερους από τον Άρη και τον Ατρόμητο.

Από την άλλη, η μοναδική πλέον ευκαιρία για να έρθουν έξτρα βαθμοί είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν εύκολη κλήρωση και το έργο τους στους ομίλους του Champions League θα είναι σαφώς πιο δύσκολο. Οι Κύπριοι έχουν τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Europa, ενώ οι Σέρβοι που είναι επίσης κοντά συνεχίζουν με δύο ομάδες. Η μία είναι ο Ερυθρός Αστέρας, που βρίσκεται στον όμιλο του Ολυμπιακού. Από την άλλη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Ριέκα παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να συγκεντρώνει βαθμούς και η Κροατία.

Εν ολίγοις, η Ελλάδα έχασε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία όχι απλά για να περάσει την Κύπρο, αλλά και για να κοιτάξει ψηλότερα. Έστω κι αν περνούσε στους ομίλους του Europa μόνο ένας από τους δύο «δικέφαλους». Πλέον, όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό…

Δείτε τη βαθμολογία από τις θέσεις 12-16. Θα ανανεωθεί όταν τελειώσουν όλα τα ματς…

12) Αυστρία 28.525 (3/5)
13) Τσεχία 26.900 (1/5)
14) Δανία 25.750 (1/4)
15) Ελλάδα 25.100 (1/5)
16) Κύπρος 25.000 (1/4)

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή