Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πήρε τον τελικό της παρηγοριάς το Βέλγιο

Μπορεί να μικρός τελικός της κάθε διοργάνωσης ουσιαστικά να αποτελεί μια παρηγοριά για τον εκάστοτε νικητή του, ωστόσο για το Βέλγιο ήταν και ουσιαστικό το ζητούμενο, καθώς με τη νίκη του με 2-0 επί της Αγγλίας, κατέλαβε την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ σε Μουντιάλ.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ νίκησαν για ακόμη μια φορά αυτούς του Γκάρεθ Σάουθγκεïτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, μετά από το 1-0 στη φάση των ομίλων και έκλεισαν με θετικό πρόσημο ένα τουρνουά, στο οποίο ήλπιζαν ότι μπορεί να έφταναν μέχρι και την κούπα.

Για τους νικητές της «μάχης» στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι ξεπέρασαν την τέταρτη θέση που είχαν πάρει ο Εντζο Σίφο και η παρέα του το 1986 στο Μεξικό, σκόραραν οι Μενιέ μόλις στο 4ο λεπτό και ο Αζάρ στο 82ο λεπτό.

Το ματς ήταν ανοικτό, οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά οι Άγγλοι παρουσιάστηκαν γενικώς άστοχοι, ενώ οι Βέλγοι σαφώς πιο αποτελεσματικοί. Παρόλα αυτά, ο Χάρι Κέιν παραμένει πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με 6 γκολ, ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου έμεινε στα 4, με τον Εντέν Αζάρ να φτάνει τα τρία στο τουρνουά.

Βέλγιο (Ρ. Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Αλντερβαϊρελντ, Μενιέ, Βίτσελ, Τιέλεμανς (78′ Ντεμπελέ), Τσαντλί (39′ Βερμάλεν), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου (60′ Μέρτενς)

Αγγλία (Γκ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (46′ Λίνγκαρντ), Τρίπιερ, Ντάιερ, Τζόουνς, Λόφτους-Τσικ (81′ Ντέλε Αλι), Ντελφ, Στέρλινγκ (46′ Ράσφορντ), Κέιν.

localStorage.clear();


Πηγή