Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Βγήκαν» τα ζευγάρια -Το μήνυμα του Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν παρών στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που έγινε σήμερα (13/1) στη Ραμπάτ και ευχαρίστησε το Μαρόκο, που θα φιλοξενήσει το τουρνουά για τρίτη φορά.

«Συγχαρητήρια και ευχαριστώ για το Μαρόκο που θα φιλοξενήσει τους πρωταθλητές όλων των ηπείρων σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA τον Φεβρουάριο», είπε ο Πρόεδρος της FIFA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν οι πρωταθλητές όλων των ηπείρων συναντιούνται για να στέψουν τον πρωταθλητή του πλανήτη, τον πρωταθλητή του κόσμου, αυτή είναι μια ειδική περίσταση και θα γίνει σε μια πολύ ιδιαίτερη χώρα, σε ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό περιβάλλον», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

«Ανυπομονούμε να έρθουμε στο Ραμπάτ και στην Ταγγέρη, να επισκεφτούμε μια ολόκληρη χώρα και να επευφημήσουμε τους πρωταθλητές όλων των ηπείρων και να δούμε ποιος τελικά θα στεφθεί πρωταθλητής του κόσμου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις πόλεις Ραμπάτ και Ταγγέρη, με την Ταγγέρη να φιλοξενεί τον εναρκτήριο αγώνα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και το Ραμπάτ, τον τελικό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων:

Πρώτος γύρος

  • Αλ Αχλί (Αίγυπτος)-Ώκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία)

Δεύτερος γύρος

  • Σιάτλ Σόντερς (ΗΠΑ)-Αλ Αχλί/Όκλαντ Σίτι
  • Ουιντάντ Καζαμπλάνκα (Μαρόκο)-Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία)

Ημιτελικοί

  • Φλαμένγκο (Βραζιλία)-Ουιντάντ Καζαμπλάνκα/Αλ Χιλάλ
  • Σιάτλ Σόντερς/Αλ Αχλί/ Ώκλαντ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Πηγή