Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Μια ανάσα από μετάλλιο η Ελλάδα σε 100 ύπτιο και Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Μια ανάσα από το μετάλλιο στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου βρέθηκε η Ελλάδα τόσο στα 100 μ. ύπτιο Ανδρών όσο και στη Καλλιτεχνική Κολύμβηση.

Συγκεκριμένα, σε μια κούρσα που έγραψε ιστορία στον υγρό στίβο, στα 100μ. ύπτιο των Ανδρών, ο Απόστολος Χρήστου έμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο 50άρι και τερμάτισε στην 5η θέση του τελικού με χρόνο 52.57, σε μία κούρσα όπου ο νικητής, ο Ιταλός, Τόμας Τσεκόν έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 51.60.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός, Ράιαν Μέρφι με 51.97 και τρίτος ο επίσης Αμερικανός, Χάντερ Αρμστρονγκ, με χρόνο 51.98. Την Κυριακή (19/6) ο Χρήστου είχε «γράψει» τον εντυπωσιακό 52.09, κάνοντας ρεκόρ αγώνων για να θέσει υποψηφιότητα για μετάλλιο, ωστόσο στον τελικό οι τρεις πρώτοι έκαναν χρόνο κάτω από 52 δευτερόλεπτα.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στην τέταρτη θέση η εθνική Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Πολύ κοντά στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης βρέθηκε η Εθνική ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, αφού μετά εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε την 4η θέση στο Κόμπο, συγκεντρώνοντας 88.2000 βαθμούς

Με την ελληνική ομάδα αγωνίστηκαν οι Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καραγγέλου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία με 95.0333, το ασημένιο η Ιαπωνία με 93.5667 και το χάλκινο η Ιταλία με 92.0333.

Είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Εθνική σε ομαδικό αγώνισμα του αθλήματος στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και η δεύτερη καλύτερη γενικότερα, μετά το προχθεσινό ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Τεχνικό Σόλο.

Την Τρίτη (21/6) θα αγωνιστούν (10.00) στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου, ενώ το απόγευμα (17:00), η εθνική ομάδα αγωνίζεται στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή