Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Τεράστια νίκη της Εθνικής, 10-9 το Μαυροβούνιο και φουλ για μετάλλιο!

Σπουδαία πρόκριση στους «4» του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα πανηγύρισε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών μετά το 10-9 επί του Μαυροβουνίου.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, έβγαλαν καθοριστικές άμυνες κι έχοντας για κορυφαίο τον Ντίνο Γενηδουνιά, που σημείωσε 5 γκολ, προκρίθηκαν στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ιαπωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίπαλος της «γαλανόλευκης» στον ημιτελικό θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Ιταλία-Σερβία.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα

Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, ήρθε από τον Σκουμπάκη, ο οποίος από δύσκολη γωνία και με το χρόνο της επίθεσης με παίκτη παραπάνω να εκπνέει έβαλε το γκολ της ζωής του δίνοντας το προβάδισμα στην Ελλάδα. Στον αντίποδα, οι Μαυροβούνιοι είχαν την δική τους ευκαιρία να στείλουν το ματς σε παράταση, όμως στον παίκτη παραπάνω, η επίθεσή τους σταμάτησε στο δοκάρι με μόλις 12” να απομένουν για το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 1-3, 3-2

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Αντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Τζ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς


Πηγή