Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Παναθηναϊκός-Εφές: Νίκη και ξέσπασμα για τους «πράσινους»

Παναθηναϊκός-Εφές: Νίκη και ξέσπασμα για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του στη Μόσχα από την Χίμκι την Τρίτη, έπρεπε πάση θυσία να πάρει τη νίκη επί της Εφές Αναντολού στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Euroleague, στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» για τη φετινή σεζόν και τα κατάφερε με το 86-70.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, με τον Φριντέτ να είναι «ζεστός» από το τρίποντο και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 24-19 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η Εφές κατάφερε στη δεύτερη περίοδο να περιορίσει επιθετικά τους «πράσινους», τη στιγμή που ο Λάρκιν Βρισκόταν σε εκπληκτική μέρα με τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Η διαφορά στο ημίχρονο ήταν 4 πόντους (42-38), με τους Τούρκους να είναι δεδομένο πως θα έβαζαν πολύ δύσκολα στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στην Χίμκι, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κράτησε, αλλά και αύξησε τη διαφορά του, παίρνοντας πόντους -εκτός από το δίδυμο Φριντέτ, Καλάθη- και από τους Ράις, Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση, επικρατώντας των Τούρκων με 86-70, παρουσιάζοντας και κάποια βελτιωμένη εικόνα στα ριμπάουντ.

Ο Ράις με 18 πόντους και 3/4 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι», με τον Παπαπέτρου να ακολουθεί στους 14. Double-double για τον Καλάθη με 11 πόντους και 10 ασίστ, ενώ τον ίδιο αριθμό πόντων είχε και ο Φριντέτ. Πλέον ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 9η θέση με 3-3, ενώ οι Τούρκοι υποχώρησαν στο 4-2 και έπεσαν στην 5η θέση.

Τα δωδεκάλεπτα: 24-19, 42-38, 63-54, 86-70


Πηγή