Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παναθηναϊκός: Η γκρίνια προς τον Μπόλονι τρίτωσε – Εκνευρισμένος βγήκε από το γήπεδο ο Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έγινε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που δεν αποδέχεται την απόφαση του Λάζλο Μπόλονι να τον αντικαταστήσει σε ματς του Παναθηναϊκού. Τρίτος που το κάνει προς τον Ρουμάνο προπονητή.

Οι «πράσινοι» διεκδίκησαν κάτι περισσότερο από το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ παρά τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε το ματς με τον «δικέφαλο του βορρά», ωστόσο, έφυγαν ηττημένοι από τη συμπρωτεύουσα με το τελικό 2-1.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αυτή τη φορά δεν είχε τόσο ελεύθερο ρόλο όσο στα προηγούμενα ματς και ο Λάζλο Μπόλονι τον τοποθέτησε στη μέση της τριάδας η οποία θα πλαισίωνε τον Φεντερίκο Μακέντα, από τη στιγμή που ακριβώς πίσω τους υπήρχε ο Μαουρίσιο με τη βοήθεια του Βέλεθ. Ο τελευταίος, από ανάγκη έπαιξε ως χαφ, προσπαθώντας ν’ ανταποκριθεί τόσο στο ρόλο του στη μεσαία γραμμή, όσο – κυρίως – ανάμεσα στην άμυνα και στο κέντρο και καταβάλλοντας προσπάθεια να συνεισφέρει και στα στόπερ που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Ο «Βίγια», λοιπόν, έγινε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής επί θητείας Λάζλο Μπόλονι που την στιγμή που γίνεται αλλαγή εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση του προπονητή του και δεν την αποδέχεται αμέσως για να καθίσει στον πάγκο, εφόσον αυτό έκρινε ο κόουτς ότι θα ήταν καλό για την ομάδα του.

Ο εκνευρισμός του έγινε εμφανής, με τον Μπόλονι μετά τη λήξη του ματς να κάνει λόγο για «πρόβλημα συμπεριφοράς», απευθυνόμενος στην κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον Αργεντινό.

Πριν από τον Βιγιαφάνιες, ο τεχνικός των «πράσινων» είχε γίνει μάρτυρας ακόμα δυο περιστατικών απειθαρχίας από ποδοσφαιριστές που δεν ήθελαν ν’ αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο ήρθε από τον Φεντερίκο Μακέντα στην εντός έδρας ήττα (1-0) από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Αυτό, σε μια περίοδο που ο ποδοσφαιριστής έψαχνε το γκολ όμως δεν το έβρισκε, δεν τον βοηθούσε και η εικόνα του και είχε χαθεί η ηρεμία του. Ο Μπόλονι τον είχε βγάλει στη μια ώρα αγώνα για να περάσει στη θέση του ο Καμπετσής και ο Ιταλός που έδειχνε τσαντισμένος και η έκφραση του προσώπου του μαρτυρούσε τα συναισθήματά του, πέταξε μπουκάλι προτού καθίσει στον πάγκο…

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είχε ακολουθήσει στο «Γ.Καραϊσκάκης», όταν πλέον είχε ανεβάσει πάρα πολύ την απόδοσή του στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ρουμάνος τεχνικός του «τριφυλλιού» αποφάσισε να τον βγάλει από το ματς. Ο νεαρός εξτρέμ πηγαίνοντας προς τον πάγκο έδειχνε προς τον προπονητή πως δεν δεχόταν και δεν μπορούσε να κατανοήσει την επιλογή που πήρε εκείνος να μην τον αφήσει να συνεχίσει στην αναμέτρηση με τους Πειραιώτες.

Ο Μπόλονι, είχε αναφερθεί σε αυτά τα ζητήματα σε συνέντευξή του και είχε τονίσει πως: «Εμένα μου αρέσουν οι παίκτες που έχουν χαρακτήρα. Όμως αυτός ο χαρακτήρας πρέπει να πηγαίνει προς το συμφέρον όλων και του συλλόγου, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κάποιοι μικροί εκνευρισμοί συνέβησαν στο τέλος του αγώνα, αλλά όλα φούσκωσαν λόγω των ΜΜΕ.

Μιλήσαμε ανοιχτά μπροστά σε όλους μέσα στα αποδυτήρια. Κλήθηκαν παίκτες ενώπιον της διοίκησης και πιστεύω πως με την ωριμότητα που τους διακρίνει, κατανόησαν πως ίσως ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι περισσότερο σωστός. Έχω τη δύναμη όμως να πω ότι όλα αυτά είναι πίσω μας. Μπορεί να εμφανιστούν, βέβαια, νέα, γιατί έτσι είναι η ζωή».

Αυτή τη φορά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επέλεξε στην κάμερα να κάνει λόγο για πρόβλημα συμπεριφοράς από πλευράς Λούκας Βιγιαφάνιες κι όχι να κρατήσει το θέμα στ’ αποδυτήρια και να το λύσει με τον παίκτη δίχως περαιτέρω.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή