Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 3-0

Φορτσάτος και σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας έδειξε ο Παναθηναϊκός του Δώνη έχοντας αρκετούς παίκτες που πήγαν καλά κόντρα στην Ξάνθη σε ένα επιβλητικό 3-0 στο τελευταίο χρονικά φιλικό τεστ πριν την έναρξη της Super League 1. Το φιλικό ματς του ΟΑΚΑ – όπου το χορτάρι και γενικά ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κάκιστη κατάσταση – αρχικά έδειχνε αρκετά κακό και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση του Παναθηναϊκού κυρίως από τα άκρα μεγάλωνε και η διαφορά των δύο αντιπάλων φαινόταν. Η 11αδα του Παναθηναϊκού σε σχηματισμό 4-3-3 ήταν ως εξής: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Νούνες, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβός & Μακέντα. Η Ξάνθη από την άλλη άρχισε την αναμέτρηση με 3-4-3 και τους εξής παίκτες: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Κοβάτσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Φάουτσερ, Μαλεζάς, Σόσα, Τέρκι και Λισγάρας.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτη φορά στο 17′ με φάουλ του Κολοβού. Στο 21ο λεπτό ο Δώνης απείλησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαχίντ. Στο 25′ ο Μακέντα είχε ευκαιρία με κεφαλιά και στο 28′ ο Ζαχίντ μετά από ωραία ενέργεια έκανε ένα σουτ λίγο έξω. Στο 29′ ο Ινσούα είχε μία ωραία ενέργεια που απέφυγε τους αντιπάλους του αλλά το σουτ του το μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο. Στο 37′ ήταν ξανά η… ώρα του Μακέντα αλλά αυτήν την φορά βρήκε δίχτυα με πολύ ωραίο τρόπο. Η φάση άρχισε από πολύ καλή ντρίμπλα του Γιόχανσον και συνεργασία με τον Ζαχίντ. Η μπάλα βγήκε από τον Δώνη στον Μακέντα που πέρασε τους αντιπάλους του και ενώ του βγήκε και η κόντρα με τον Λισγάρα και με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 41′ ήρθε και το 2-0. Ο Γιόχανσον συνεργάστηκε με τον Ινσούα, ο Αργεντίνος έβγαλε την μπάλα στον Μακέντα, το σουτ του Ιταλού απόκρουσε αλλά ο Κολοβός πήρε το… ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε. Το ημίχρονο έκλεισε μάλιστα με 9-0 τελικές! Ξεκάθαρα στους διακριθέντες στο α’ μέρος ο Κολοβός ενώ αναμφίβολα ξεχώρισαν και οι Μακέντα, Γιόχανσον & Ινσούα αλλά και οι προσπάθειες των Ζαχίντ και Δώνη.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές ενώ η Ξάνθη βάζοντας τον Ρενέλα στο ματς διαφοροποίησε το σύστημά της σε 4-4-2. Στο 53ο λεπτό ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά με 2ο γκολ του Μακέντα. Ο Κολοβός συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ζαχίντ και ο Ζαχίντ έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Ιταλό που από κοντά έκανε το 3-0.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός άρεσε αισθητά ειδικά στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος και είχε αρκετούς παίκτες του σε καλή ημέρα. Στο 62′ ο Δώνης έκανε νέα σειρά αλλαγών, διαφοροποιώντας και την υπόλοιπη ομάδα πλην του Ζαχίντ. Υπήρξαν και άλλες αλλαγές των δύο προπονητών με τον ρυθμό να πέφτει πάντως. Στο 82′ ο Ντε Αμορίμ είχε ένα σουτ που δυσκόλεψε τον Κότσαρη αλλά το έβγαλε. Στο 88′ ο Μολό είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Το δείγμα πάντως συνολικά ήταν ιδιαίτερα θετικό για τον Παναθηναϊκό ενώ η Ξάνθη προβλημάτισε ειδικά μεσοεπιθετικά, όπου μόνο λίγο προς το τέλος φάνηκε να προσπαθεί κάπως περισσότερο.

Παναθηναϊκός: Διούδης (62′ Κότσαρης), Γιόχανσον, Ινσούα (46′ Ζαγαρίτης), Πούγγουρας (46′ Μαυρομμάτης), Νούνες (46′ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης (62′ Θεοχάρης), Δώνης (62′ Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Μολό), Κολοβός (62′ Καμπετσής) & Μακέντα (62′ Βέργος).

Ξάνθη: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης (75′ Ντίρεσταμ), Καρασαλίδης, Στάρτζεον (61′ Ντε Αμορίμ), Κοβάτσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (70′ Ντε Λούκας), Φάουτσερ, Μαλεζάς, Σόσα, Τέρκι (70′ Μπαριέντος) και Λισγάρας (46′ Ρενέλα).

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή