Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Με «πράσινη» γκέλα κλείνει το 2022 -Στο +4 από την ΑΕΚ στην κορυφή της Super League

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κράτησε το αήττητο στη Super League 2022-23, ωστόσο το 1-1 στη Λεωφόρο επί του ΟΦΗ είναι δεδομένα μια γκέλα.

Είχε προηγηθεί το αντίστοιχο αποτέλεσμα (1-1) στη Νεάπολη με αντίπαλο τον Ιωνικό. Έτσι, με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ 2022, το «τριφύλλι» βλέπει τη διαφορά των 8 βαθμών από τη δεύτερη του πίνακα ΑΕΚ (νωρίτερα πέρασε με το εμφατικό 0-4 από τον Βόλο) να ψαλιδίζεται μόλις σε δύο αγωνιστικές σε 4 πόντους, γεγονός που αυξάνει το άγχος για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ακόμη χειρότερο για τους «πράσινους», είναι πως οι Κρητικοί έπαιξαν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής μόλις στο 8ο λεπτό του Γιόχου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Λάρσον στο 59′, όμως στο τέλος οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος κατάφεραν να σώσουν τον έναν βαθμό, χάρις στο γκολ του Ιωαννίδη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Super League: Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία, αλλά του έλλειψε ξανά το εύκολο γκολ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στον αγώνα με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΟΦΗ και μόλις στο 8ο λεπτό απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν σε κάθετη κίνηση του Σπόραρ, ο Γιοχού τον ανέτρεψε εκτός περιοχής και ο διαιτητής Γκορτσίλας του έδειξε την κόκκινη κάρτα, παίρνοντας την επιβεβαίωση και από τον VAR Στεφανή.

Στην εκτέλεση του φάουλ στο 12ο λεπτό ο Μάγκνουσον «σημάδεψε» πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 15′ από το σκάψιμο του Μπερνάρ, ο Παλάσιος από πλάγια δεξιά «πάτησε» στην περιοχή, αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 18′ ο Μπερνάρ βρήκε λίγο χώρο και επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω σε έναν αμυντικό του ΟΦΗ και κατέληξε στην αγκαλιά του Μανδά. Η πίεση των «πράσινων» συνεχίστηκε και στο 34′ έχασαν άλλη μία ευκαιρία με του σουτ του Χουάνκαρ έπειτα από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 38′ το σουτ του Μπερνάρ από το όριο της μεγάλης περιοχής, χτύπησε στο σώμα του οπισθοχωρημένου Τοράλ, ενώ αμέσως μετά το νέο σουτ του Χουάνκαρ έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έπιασε την κεφαλιά από ωραία σέντρα του Χουάνκαρ, όμως η προσπάθειά του έφυγε λίγο άουτ.

«Ψυχρολουσία» για τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση του ΟΦΗ -Έσωσε τον βαθμό στο 90+7′

Οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια ένταση και στο δεύτερο 45λεπτο και στο 51′ «άγγιξαν» το γκολ, όταν από τη σέντρα του Μπερνάρ και την πάσα του Σπόραρ, ο Παλάσιος πλάσαρε ψηλά, «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι του Μανδά. Δείγμα ότι η ρέντα του πρώτου γύρου έχει πλέον αντιστραφεί -τουλάχιστον στα δύο τελευταία ματς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους γηπεδούχους, σόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ τιμώρησε τους αντιπάλους του στο 59′. Σε ένα από τα λιγοστά ανεβάσματα της κρητικής ομάδας, ο Μπαλογιάννης έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα και ο Λάρσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε την μπάλα, όμως -όπως έδειξε και ο VAR- είχε περάσει τη γραμμή της εστίας των «πράσινων», με το γκολ να κατακυρώνεται για το 0-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «τριφύλλι» έμοιαζε σοκαρισμένο μετά το γκολ και άρχισε να συνέρχεται προς το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν άρχισε να πιέζει ξανά την άμυνα των Κρητικών. Στο 85′ ο Μάγκνουσον δεν μπόρεσε από κόρνερ του Τσέριν να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίκτυα, ενώ στο 86′ το σουτ του Βαγιαννίδη αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Μανδά.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Βέρμπιτς έφυγε άουτ, για να έρθει η «λύτρωση» της ομάδας του Γιοβάνοβιτς στο 90+7′ από τον Ιωαννίδη, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε τον αντίπαλό του, ισοφάρισε σε 1-1 (η μπάλα κόντραρε και στον Μεγιάδο).

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83′ Σάντσες), Ρουμπέν, Τσέριν, Κουρμπέλης (60′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (75′ Βέρμπιτς), Σπόραρ

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης (75′ λ.τρ. Γιαννούλης), Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης (46′ λ.τρ. Ντουρμισάι), Ντιουσέ (89′ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Ντικό (74′ Νέιρα), Τοράλ (82′ Περέα)


Πηγή