Δευτέρα , 6 Μάιος 2024

Παναθηναϊκός: «Παίζει» δυνατά για τα στόπερ ο Κρίστοφ Κλάρερ της Φορτούνα Ντίσελντορφ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες τουλάχιστον τον έναν απ’ τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που θα αποκτήσει το εφετινό καλοκαίρι, προκειμένου να είναι διαθέσιμος απ’ την εκκίνηση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας στην Αυστρία.

Και σ’ αυτή την πολύ προσεκτική αναζήτηση οι «πράσινοι» έχουν ξεχωρίσει εδώ και καιρό τον Αυστριακό στόπερ, Κρίστοφ Κλάρερ, ο οποίος ανήκει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως τον Ιούνιο του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι ο Κρίστοφ Κλάρερ που «ακούγεται» για τον Παναθηναϊκό

Ο 23χρονος αμυντικός (γεννηθείς στις 14 Ιουνίου 2000 στο Μποχέιμκιρχεν της Αυστρίας) είναι μία απ’ τις περιπτώσεις που αρέσουν πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και «παίζει» δυνατά για την επιλογή του τέταρτου στόπερ στο «πράσινο» ρόστερ, ο οποίος θα αποκτηθεί ως εναλλακτική επιλογή στο ροτέισον της άμυνας, αλλά θα έχει προοπτική εξέλιξης και σταδιακής ανέλιξης τα επόμενα χρόνια.

Ο Κλάερ ξεκίνησε την καριέρα του απ’ την τοπική ομάδα της γενέτειράς του και πέρασε απ’ τις «μικρές» ομάδες της Ακαδημίας της Ραπίντ Βιέννης, προτού πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016 για τη Σαουθάμπτον. Εκεί ανέβηκε το 2018 στην U23 της αγγλικής ομάδας, ενώ έκανε προπονήσεις μαζί με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ προτού ο Ολλανδός πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ.

Τον Ιανουάριο του 2020, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην αυστριακή Πόλτεν (14 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ), ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους τον αγόρασε η Φορτούνα από τους «άγιους» αντί 400.000 ευρώ.

Στη Γερμανία η εξέλιξη του πανύψηλου (1,91μ.) στόπερ ήταν πολύ μεγαλύτερη. Την πρώτη σεζόν (2020/21) μέτρησε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, τη δεύτερη (2021/22) έπαιξε 33 αγώνες με 3 γκολ και 1 ασίστ, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε άλλες 33 συμμετοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο και δεν δείχνει διάθεση να το ανανεώσει. Στον Παναθηναϊκό τον παρακολουθούν για μεγάλο διάστημα και είναι στα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει για την (θεωρητικά) «αναπληρωματική» επιλογή τους στο κέντρο της άμυνας. Είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες της Αυστριας, μετρώντας 39 αγώνες και 2 γκολ από την U15 έως την U21.

Η όλη υπόθεση δεν είναι ακόμη πολύ προχωρημένη, όμως είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των «πράσινων», που βλέπουν στο πρόσωπό του μία πολύ καλή επιλογή και με εξαιρετική προοπτική. Από μία αγορά που κρύβει πάντοτε «λαβράκια», όπως αποδείχθηκε και το περασμένο καλοκαίρι, με την αγορά του Άνταμ Τσέριν από τη Νυρεμβέργη της Β’ Γερμανίας, έναντι μόλις 450.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή