Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Παναθηναϊκός: Πειστική εμφάνιση και νίκη με ανατροπή (3-1) κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη τα φιλικά του επί κυπριακού εδάφους, επικρατώντας με 3-1 της ισραηλινής Χάποελ Μπερ Σεβά στο γήπεδο της Πέγειας.

Ο Σαβιέρ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Σιδεράς στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και ο Πούγγουρας στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσαν τα γκολ των «πράσινων», ανατρέποντας το προβάδισμα που είχαν πάρει οι Ισραηλινοί απ’ το 27’ με τον Σελμανί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στα δύο ημίχρονα ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με «πειραματικές» ενδεκάδες, ωστόσο η εικόνα του ήταν αρκετά καλή. Το σκορ άνοιξα στο 27’ οι Ισραηλινοί (3οι στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους). Ο Γιοζέφι έκανε κάθετη κίνηση προσπερνώντας την πίεση των Τσόκαϊ και Ρουμπέν και έδωσε στον Σελμανί, ο οποίος έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ μέσα απ’ την περιοχή κάνοντας το 1-0.

Στο 41’ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα, όταν από πίεση και κλέψιμο του Κώτσιρα ψηλά, ο Ρουμπέν έδωσε αμέσως πάσα στον Σαβιέρ, που σούταρε με το αριστερό και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μαζεμένες αλλαγές στο δεύτερο μέρος αντικαθιστώντας τα 6/11 της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός βρήκε το δεύτερο γκολ στο 72’. Ο Τσέριν εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που κέρδισε ο Κυριόπουλος και ο Σιδεράς με εντυπωσιακό άλμα και καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1 για τους «πράσινους». Το σκορ έκλεισε ο Πούγγουρας με κεφαλιά στο 82’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σάρλια (58’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρουμπέν (46’ Τσέριν), Τσόκαϊ, Μπερνάρ (46’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (58’ Συμεωνίδης), Κυριόπουλος (84’ λ. τρ. Σαβιέρ), Καμπετσής (58’ Σπόραρ).
ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Ελιανίβ Μπάρντα): Γκλάζερ, Νταντιά, Αμπού (46’ Μοτασέμ), Μπλόριαν, Αβίβ (46’ Τίμπι), Γκορντάνα (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ελίας (62’ Γιεχεζκέλ), Ανσά (46’ Μίχα), Παούν (62’ Λόπες), Γιοζέφι (46’ Μάρτινς), Σελμανί (46’ Χεμέντ).


Πηγή