Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4: Θρίαμβος στο Αγρίνιο και βαθμολογική «ανάσα» για τους Κρητικούς [βίντεο]

Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Το σκορ άνοιξε με υπέροχο ανάποδο ψαλιδάκι ο Ντικό στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, πριν ο ίδιος παίκτης στο 52′ διπλασιάσει τα τέρματα για τους Κρητικούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 73′ ο Τοράλ πρόσθεσε και το δικό του όνομα στον πίνακα στο σκορ για το 0-3, ενώ στην εκπνοή του ματς ο Τσιλιανίδης διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το σπουδαίο αυτό «διπλό», οι Κρητικοί έφτασαν τους 15 βαθμούς στη Super League και πλέον βρίσκονται στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού στην οποία βρίσκονται Λαμία (10β.) και Ιωνικός (8β.).

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 11’ με το σουτ του Χόρχε Ντίας που έφυγε εκτός εστίας. Στο 22’ ο Ντίκο απείλησε για πρώτη φορά, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Στο 27’ ο ΟΦΗ (που είχε ήδη κατοχή μπάλας στο 63%) άνοιξε το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε, ο Ντιουσέ με κεφαλιά τροφοδότησε τον Ντίκο, ο οποίος έπιασε ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 1-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 30’ ο Καρέλης είχε άστοχη κεφαλιά από κοντά λίγο άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 51’ ο Νέιρα τροφοδότησε τον Τοράλ, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής. Ο Ανέστης απέκρουσε, ο Τοράλ ακολουθούσε τη φάση, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα (52’) ο ΟΦΗ έφτασε εντέλει σε δεύτερο γκολ. Ο Τοράλ είδε την κίνηση του Ντίκο αριστερά κι ο φορ από το Μάλι από δύσκολη γωνία πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Οι Κρητικοί έκαναν πλέον ότι… ήθελαν στο γήπεδο και στο 73’ από την καταπληκτική μπαλιά «τρύπα» του Λάρσον, ο Τοράλ έκανε το 3-0.

Στο 82’ ο Γκερέρο είχε πλασέ ελάχιστα άουτ, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έπειτα από λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού και ασθενή απόκρουση του Ανέστη, διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Τα highlights της αναμέτρησης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-4

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (71’ Λιάβας), Μλάντεν, Μάλης (70’ Ζοάο Πέντρο), Χουχούμης, Ξενιτίδης (46’ Κολοβός), Φλόρες, Ντίας, Σενγκέλια (78’ Μάρτενσον), Καρέλης, Νταγκό (60’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο (76’ Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (70’ Τοράρινσον), Τοράλ (76’ Γκερέρο), Νέιρα (69’ Τσιλιανίδης), Ντίκο (85’ Τζου).


Πηγή