Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

ΠΑΟΚ -Αισιόδοξος ο Λουτσέσκου: «Έχουμε την ποιότητα για να πάρουμε την πρόκριση»

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στη συνέντευξη Τύπου για τη ρεβάνς του 0-0 της Θεσσαλονίκης με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, την Πέμπτη (3/8, 20:30) στο «Τέντι Στέιντιουμ, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη διαφορετική φιλοσοφία των δύο ομάδων, ενώ είπε ότι η ομάδα του δεν θα πρέπει να αλλάξει κάτι στον τρόπο που θα προσεγγίσει το παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στον βαθμό συγκέντρωσης του Αουγκούστο και τόνισε πως το μυαλό του είναι 100% στην ομάδα. Επίσης, μίλησε και για τη διαφωνία των οπαδών σχετικά με τις δηλώσεις του μετά το πρώτο ματς.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του ΠΑΟΚ:

Ο 54χρονος τεχνικός αρχικά σχολίασε το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, που ολοκληρώθηκε δίχως γκολ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Μπεϊτάρ έχει ξεκάθαρη ταυτότητα όσον αφορά τον τρόπο του παιχνιδιού της. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται από αντιδράσεις, από στιγμές και σε τελική ανάλυση από την αυτοπεποίθηση που θα έχει η κάθε ομάδα. Είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της Μπεϊτάρ η άμυνα μέχρι τελικής πτώσεως. Από την άλλη, έχουμε τη δική μας ποιότητα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας».

Ο Λουτσέσκου, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιστροφές των Βιεϊρίνια και Ντόουγκλας Αουγκούστο -για τον οποίο τόνισε πως «έχει 100% το μυαλό του στον ΠΑΟΚ»- που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της περασμένης Πέμπτης, στάθηκε και στις επιπλέον προπονήσεις που έχει στα πόδια του ο Αλί Σαμάτα. Όπως είπε: «Γνωρίζω καλά πως ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι απαιτητικός, γνωρίζω ότι το αποτέλεσμα έρχεται πρώτο. Σε μια ευρύτερη διαδικασία, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο του Ισραήλ εξελίσσεται, το είδαμε με τον αποκλεισμό του Άρη και του Ολυμπιακού με ομάδες από το Ισραήλ. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 0-0, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια λογική και στο δεύτερο παιχνίδι. Φυσιολογικά τη νίκη τη φέρνουν οι έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεκινούν, αλλά είναι σημαντικό να έχεις ποδοσφαιριστές που θα είναι καθοριστικοί. Ένα ανταγωνιστικό γκρουπ δεν θα πρέπει να έχει 11 αλλά 17-18 βασικούς ποδοσφαιριστές».

Σχολιάζοντας, δε, το sold out που ανακοίνωσε η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, επισήμανε: «Το ποδόσφαιρο παίζεται πάντα μπροστά σε φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά, δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι πρώτα εκτός ή εντός έδρας. Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχει παίξει σε δύσκολες έδρες, έχουμε το στυλ μας και τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπεϊτάρ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σβαμπ: Στον ΠΑΟΚ είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Στέφαν Σβαμπ. Ο 32χρονος Αυστριακός μέσος ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του στο παιχνίδι της Τούμπας, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει. «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο με τις εκτελέσεις στα πέναλτι. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο εξτρά κίνητρο. Πρέπει να σκοράρουμε είτε με πέναλτι, είτε με άλλο τρόπο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε και να σκοράρουμε», είπε σχετικά.

Αναφορικά με το τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του για να πάρει την πρόκριση και να «κλειδώσει» το ραντεβού με τη Χάιντουκ Σπλιτ στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, απάντησε: «Δεν υπάρχουν ευχές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλύτερα από το πρώτο ματς και να κερδίσουμε. Ποδοσφαιρικά θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Ξέρουμε τι κάναμε καλά στο πρώτο ματς και τι πρέπει να βελτιώσουμε για να πάρουμε την πρόκριση που θέλουμε τόσο πολύ».

Κλείνοντας, ο Σβαμπ τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να παίζουμε απέναντι στην Μπεϊτάρ επειδή έχει μια σφιχτή αμυντική τακτική. Πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο παιχνίδι γι’ αυτούς. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ματς και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Οφείλουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία πώς θα παίξει ο αντίπαλος. Σημασία εδώ που είμαστε έχει να περάσουμε. Θέλουμε, όμως, να γίνει μέσα από καλή εμφάνιση. Είναι παιχνίδι χαρακτήρα “μένεις ή φεύγεις από την Ευρώπη”, οπότε μετράει μόνο το αποτέλεσμα».


Πηγή