Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσέφυγαν στο ΣτΕ για την πολυιδιοκτησία

ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσέφυγαν στο ΣτΕ για την πολυιδιοκτησία

Στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνουν οι χειρισμοί στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετά την προσφυγή που κατέθεσαν ζητώντας την ακύρωση των επίμαχων αποφάσεων. Οι δυο ομάδες ζητούν να «παγώσουν» και στη συνέχεια να ακυρωθούν οι αποφάσεις ανάκλησης της συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα αλλά και της αντικατάστασης δυο μελών και του πρόεδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που τους επέβαλε πρόστιμα.

Στις προσφυγές τους οι δυο ομάδες υποστηρίζουν πως από τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη.

Όπως σημειώνουν στην περίπτωση εφαρμογής τους οι αποφάσεις θα επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής για το 2020-2021 στο Champions League ενώ προσθέτουν  ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων  από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών  δικαιωμάτων κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.


Πηγή