Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-1: Στον τελικό του Κυπέλλου μετά από ματς… αγγαρεία οι Θεσσαλονικείς -Θα παίξουν με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 (6-2 συνολικό) με τη Λαμία σε ματς… αγγαρεία και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ο Μανούσος στο 52′ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, σε συνδυασμό με το ευρύ 1-5 του πρώτου αγώνου, ο δικέφαλος του Βορρά πέρασε στον τελικό, ο οποίος ακόμα είναι άγνωστο για το που θα γίνει.

Μάλιστα, αυτή είναι η 6η φορά τα τελευαία επτά χρόνια που ο ΠΑΟΚ φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Η εικόνα του αγώνα

Οι πολλές αλλαγές που είχαν οι δύο προπονητές στις αρχικές ενδεκάδες τους, είχαν ως αποτέλεσμα την έλλειψη συνοχής και ρυθμού. Στο 14′ οι  γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Σβαμπ να βρίσκει με ωραία πάσα τον Κάλεντ Νάρεϊ, αλλά τον πρώην μεσοεπιθετικό της Φορτούνα Ντίσελντορφ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Δέκα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, καθώς στο σουτ του Τάισον η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βίκιντας Σλίβκα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ για το 1-0 στο 25′. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λαμία σπαταλησε σπουδαία διπλή ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση στο 34′. Για την ακρίβεια, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που αντέδρασε καίρια στα διαδοχικά σουτ των Ρούμπεν Μαρτίνεθ και Στέφαν Ασκόφσκι.

Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν η κεφαλιά του Τάισον έπειτα απο πάσα του Τιάγκο Ντάντας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σουτ του Μανούσου που μπλόκαρε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Μανούσο να προλαβαίνει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά τη σέντρα του Ασκόφσκι και να πλασάρει τον Ζίβκοβιτς για το 1-1 στο 51′. Εξι λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο σκόρερ θα μπορούσε να κάνει και την ανατροπή για τη Λαμία, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Γιάννης Κάργας με κεφαλιά στο 65′ ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Κοσέλεφ ενώ το σουτ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 70′ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν κι η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το τέταρτο ραντεβού του με την ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου τα επτά τελευταία χρόνια, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειάς του στη διαδικασία των Play Off, με τη Λαμία να δίνει τον δικό της αγώνα για την παραμονή στη Super League μέσω της διαδικασίας των Play Out.

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-1

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (67′ Ράφα Σοάρες), Σβαμπ, Ντάντας (78′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ (46′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (67′ Α. Ζίβκοβιτς), Τόμας (67′ Ολιβέιρα). 

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλαβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Σλίβκα (68′ Μπεχαράνο), Στάνκο, Μαρτίνεθ (85′ Τζανδάρης), Ασκόφσκι (68′ Σιμόν), Μεδίνα (82′ Κοντονίκος), Μανούσος (68′ Βέργος).

Δείτε τα highlights:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή