Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Παπαθεοδώρου: Να δώσουμε το 100% και να πάρει η ΑΕΚ το τρόπαιο του Basketball Champions League

Παπαθεοδώρου: Να δώσουμε το 100% και να πάρει η ΑΕΚ το τρόπαιο του Basketball Champions League

Η μεγάλη ώρα για την μπασκετική ΑΕΚ πλησιάζει, καθώς αύριο (01/10, 18:30) θα αγωνιστεί με τη Νίμπουρκ με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Final 8 του Basketball Champions League, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Αθήνα, έπειτα από την ιδέα της Ένωσης που υιοθέτησε η FIBA για να «σωθεί» η σεζόν στη διοργάνωση. Ωστόσο, στην ελληνική ομάδα δεν περιορίζουν τις βλέψεις τους εκεί, καθώς στόχος όλων στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Σε αυτό στάθηκε και ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για κατάκτηση του BCL. Επίσης, ο τεχνικός του «δικεφάλου» ζήτησε άπαντες να δώσουν το 100% τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει πράξη αυτή η επιθυμία.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε στο αρχικό του σχόλιο: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Θέλω να συγχαρώ το BCL που μας δίνει την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σεζόν. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς, να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την πίεση, ειδικά από τους φιλάθλους μας, αλλά από την άλλη, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και εξαιρετικοί προπονητές. Τους σεβόμαστε όλους. Αύριο παίζουμε με την Νίμπουρκ, που παίζει πολύ καλό μπάσκετ και έχει καλές ιδέες επιθετικά και αμυντικά. Εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι και σκληροί πνευματικά».

Για το αν το παιχνίδι θα κριθεί από την άμυνα ή την επίθεση, αφού η Νίμπουρκ ήταν η καλύτερη αμυντικά ομάδα στην regular season, σχολίασε: «Και τα δύο. Έχουμε πολύ έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό σε τέτοιες στιγμές. Είναι διαφορετικά παιχνίδια από την κανονική διάρκεια, γι’ αυτό πρέπει να τους προστατέψουμε. Πρέπει να έχουμε την σωστή νοοτροπία και να ελέγξουμε το ρυθμό. Έχουμε κανόνες και πρέπει να τους ακολουθήσουμε».

Αναφορικά με το πώς είναι η ομάδα του μετά τις δύο ήττες στο Ελληνικό Σούπερ Καπ, απάντησε: «Είχαμε μικρό διάστημα για να προετοιμάσουμε την ομάδα. Είχαμε το μυαλό μας στη Νίμπουρκ. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες και θα δούμε το αποτέλεσμα αύριο».

Σχετικά με την κατάσταση του Μάρκους Σλότερ, ανέφερε: «Έχει να παίξει σε αγώνα για 20 μέρες. Τις τελευταίες 10 ημέρες κάνει προπονήσεις και πιστεύουμε πως θα μπορέσει να μας βοηθήσει αύριο».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Οι παίκτες και όλοι πρέπει να δώσουμε το 100%. Ο κόσμος περιμένει να δει καλό μπάσκετ, αλλά πρώτα μια ομάδα που θα δώσει το 100%. Αυτή είναι η απαίτηση από τους παίκτες. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια πέρυσι, για να φτάσουμε εδώ σήμερα. Ένα γήπεδο άδειο έχει μεγάλη επίδραση σε εμάς και τους παίκτες».

Ζήσης: Υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την κούπα

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήσης που εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου, έδωσε την υπόσχεσή του στους υποστηρικτές της ομάδας που δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στο Final 8, υποσχέθηκε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστεθεί ακόμη ένας τίτλος στην ιστορία του συλλόγου.

Στην αρχική του τοποθέτηση σημείωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Ζούμε μια απρόσμενη κατάσταση με τον κορονοϊό και είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Είναι ωραία που γίνεται στην Αθήνα. Θα ήταν ιδανικό να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά έτσι είναι η κατάσταση τώρα. Παίζουμε σε ένα τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Υπόσχομαι πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για το αν το άδειο γήπεδο «παίζει» με το μυαλό των παικτών και πως το χειρίζεται ένας παίκτης, όπως εκείνος, με την εμπειρία του, ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους τους παίκτες να παίζουν σε άδεια γήπεδα. Είναι καλύτερα ακόμα και να παίζεις μπροστά σε αντίπαλους φιλάθλους, σε κρατούν συγκεντρωμένο και σου δίνουν περισσότερο κίνητρο. Είχαμε μια μικρή εμπειρία, που παίξαμε κάποια σημαντικά παιχνίδια χωρίς κόσμο. Αλλά, όπως είπα, είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε μπάσκετ σε τουρνουά υψηλού επιπέδου. Δεν σκεφτόμαστε το ότι δεν θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας ή αντιπάλους να μας γιουχάρουν. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να νικήσουμε το παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα. Αυτό είναι στο μυαλό μας».

Τέλος, για το ματς με τους Τσέχους δήλωσε: «Όταν παίζεις σε αυτές τις διοργανώσεις, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το πρώτο. Αναλύουμε την Νίμπουρκ τις τελευταίες ημέρες και τη σεβόμαστε πολύ. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή τα τελευταία χρόνια και πολύ καλούς παίκτες, που οι περισσότεροι ήταν στην εθνική Τσεχίας, που τα πήγε καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να παίξουμε πολύ πειθαρχημένα και θα χρειαστεί να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να νικήσουμε».




Πηγή