Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αποθέωσε τον Σπανούλη ο Πιτίνο: Δεν υπάρχει πιο ταλαντούχος και πιο έμπειρος από αυτόν τον... νεαρό τύπο

Πιτίνο: Δεν με νοιάζει αν είναι Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, στην Εθνική είμαστε όλοι Έλληνες

Ο Ρικ Πιτίνο τόνισε πως δεν ενδιαφέρεται για το αν κάποιος είναι από τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ, καθώς στην Εθνική ομάδα είναι όλοι Έλληνες.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» βραβεύτηκε από τον ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του περσινού double και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα και το ταλέντο των Ελλήνων προπονητών.

Αρχικά ο Ρικ Πιτίνο είπε για τη βράβευση: «Σε ό,τι αφορά την απονομή των βραβείων, εδώ το κάνετε διαφορετικά και καλύτερα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Μιλώντας αρχικά για την όμορφη κοπέλα που μας δίνει τα βραβεία (γέλια).

Αναφέραμε νωρίτερα ότι πηγαίνουμε στην Αμερική για επιμορφωτικά σεμινάρια… Σε εμένα συνέβη το αντίθετο, ήλθα στην Ελλάδα για να μάθω. Κάνει καλό να ταξιδεύουμε και να μαθαίνουμε πράγματα… Έχω κοουτσάρει απέναντι σε προπονητές θρύλους όπως ο Φιλ Τζάκσον, ο Πατ Ράιλι και ο Μάικ Σιζέφσκι όμως αυτοί οι προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους προπονητές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή».

Όσο για την Εθνική ομάδα, ο Πιτίνο τόνισε: «Όλοι έχουμε το ίδιο βασικό συστατικό. Έχουμε πάθος, είμαστε πεινασμένοι για το μπάσκετ! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταφέρει πάρα πολλά στη ζωή του. Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες… Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ, δεν μπλέκομαι σε αυτά. Όταν κοουτσάρω την Εθνική, είμαστε όλοι Έλληνες και θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ρικ Πιτίνο

Ο λόγος του Ρικ Πιτίνο μετά την βράβευσή του από τον ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του νταμπλ την περσινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Το “ευχαριστώ” και τα κολακευτικά λόγια που είπε για την ποιότητα και το ταλέντο των Ελλήνων προπονητών.

Δημοσιεύτηκε από Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στις Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Δεν πάει στο All Star Game ο Πιτίνο

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, δεν θα βρίσκεται στο All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός τεχνικός ήταν πρώτος στη σχετική ψηφοφορία, ωστόσο οικογενειακοί λόγοι τον αναγκάζουν να ταξιδέψει για λίγες ημέρες στην πατρίδα του, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά: «Η Οργανωτική Επιτροπή του 24ου EKO All Star Game ανακοινώνει τις εξής αλλαγές στις ομάδες του Κεντρικού Αγώνα Team Calathes – Team Maciulis, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (9/2, 17:00) στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου “Δύο Αοράκια”:

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος του Ηφαίστου Λήμνου θα αντικαταστήσει τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Μετά την αντικατάσταση του Πιτίνο και σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού για τους προπονητές, την Team Calathes θα καθοδηγήσουν οι Ηλίας Παπαθεοδώρου της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος του Ηφαίστου Λήμνου και την Team Maciulis οι Μάκης Γιατράς του Προμηθέα, Βαγγέλης Ζιάγκος του Ρεθύμνου Cretan Kings.

Ο Βασίλης Καββαδάς του Ηρακλή παίρνει την θέση του τραυματία Παναγιώτη Βασιλόπουλου του Περιστερίου Winmasters στην Team Calathes».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή