Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Πλάνο των Ουόριορς για άνοιγμα του γηπέδου τους: Στο 50% η πληρότητα – Τεστ σε όλους τους φιλάθλους

Ένα σχέδιο για το άνοιγμα του γηπέδου τους ενόψει της νέα σεζόν στο NBA παρουσίασαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Συγκεκριμένα, οι «πολεμιστές» παρουσίασαν στις αρμόδιες αρχές του Σαν Φρανσίσκο ένα πλάνο, σύμφωνα με το οποίο το Chase Center θα γεμίζει κατά το ήμισυ, ενώ θα γίνονται τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους φιλάθλους.

«Δεν είναι ο μόνος που θέλει κόσμο στο γήπεδο, πρέπει να δείξουμε σε όλους πως μπορούμε να το κάνουμε Δεν μπορεί να επιβιώσει η Λίγκα χωρίς φιλάθλους. Μπορεί να το κάνεις για έναν χρόνο, αλλά τώρα πήγαμε στον επόμενο και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί μεγάλες οικονομικές ζημιές. Εγώ είμαι διατεθειμένος να χάσω χρήματα για να πετύχει το πλάνο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ, Τζόε Λεκόμπ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για όλες της ομάδες.

Και πραγματικά τα έξοδα του συγκεκριμένου πλάνου των Ουόριορς υπολογίζονται πάνω από 30 εκ. δολάρια. Τι είναι όμως το πλάνο του Γκόλντεν Στέιτ; Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν, είναι διατεθειμένοι να κάνουν τεστ σε όλους τους παίκτες, τους εργαζόμενους και τους φιλάθλους την ημέρα του αγώνα. Έτσι θα μπορούν να έχουν έναν έλεγχο για το ποιος είναι θετικός ή όχι και να μπορούν κρατώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις και τις μάσκες στο πρόσωπο να περιορίσουν τον κορονοϊό.

Οι Ουόριορς θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία των «Rapid PCR tests» τα οποία εμφανίστηκαν πριν μερικούς μήνες και τα οποία χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος αλλά και οι μεγάλες εταιρίες στο Χόλυγουντ.

Βέβαια η πρόταση ακόμα δεν έχει εγκριθεί, αλλά θα συζητηθεί με την Καλιφόρνια πάντως να έχει απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός.


Πηγή