Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Πλέι οφ Super League: Νίκη δήλωση τίτλου του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, 1-2 τον ΠΑΟΚ σε ένα δραματικό ματς

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League που έληξε 1-2 για τους «πράσινους».

Με αυτό το αποτέλεσμα το «τριφύλλι» έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, παρά τη νίκη της ΑΕΚ με 3-1 στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί τερμάτισε πιο πάνω στην κανονική διάρκεια από την Ένωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τα highlights του ντέρμπι ΕΔΩ.

To παιχνίδι στην Τούμπα είχε έντονες συγκινήσεις, ωστόσο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να φύγει με τους 3 βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη, χάρη σε έναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωαννίδης στο 90+1′ και με τον τρόπο αυτό συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Μπερνάρ στο 38′, ενώ ο Αουγκούστο είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο στο 85′.

Δείτε πώς περιέγραψε το iefimerida.gr την αναμέτρηση στην Τούμπα.

Πλέι οφ Super League: Εξαιρετικός ρυθμός από την αρχή μέχρι το τέλος στην Τούμπα

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημά του. Μόλις στο 3’, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν πρόλαβε να βάλει καλά την προβολή, στη σέντρα πάρε-βάλε του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Στο 11′ ο Σπόραρ, όντας τελικός αποδέκτης εξαιρετικής αντεπίθεσης, απέτυχε να πλασάρει εύστοχα σε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι, ενώ 4 λεπτά αργότερα το… αεροπλανικό του Ζίβκοβιτς σταμάτησε με τις γροθιές σε κόρνερ ο Μπρινιόλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιταλός είχε σαφώς πιο εύκολο έργο στο σουτ εκτός περιοχής του Τάισον, στη συμπλήρωση του 21ου λεπτού. Οι φάσεις συνέχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Στο 25’ ο Ίνγκασον έβαλε σωστά την προβολή, προλαβαίνοντας τον Σπόραρ ενώ 4 λεπτά μετά ο Μπρινιόλι πρόλαβε την ύστατη ώρα τον Κωνσταντέλια που είχε σπάσει το τεχνητό οφσάιντ.

Εν τέλει, στο 38’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Μάγκνουσον βρήκε στον κενό χώρο τον Χουάνκαρ που γύρισε από τα αριστερά, ο Σπόραρ έστρωσε στον Μπερνάρ που από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον -όρθιο- Κοτάρσκι για το 0-1.

Οι «ασπρόμαυροι» έψαξαν την άμεση απάντηση, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 43’, όταν το μακρινό αριστερό σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής δοκού της εστίας του Μπρινιόλι.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έδωσαν μια ποδοσφαιρική παράσταση γεμάτη πάθος, ένταση και πολλές συγκινήσεις

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περνά στο ματς τον Βιεϊρίνια αντί του Λύρατζη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σπόραρ απώλεσε και νέα σπουδαία ευκαιρία στο 48′, με τον Κοτάρσκι να νικάει τον Σλοβένο που ήταν αποδέκτης της ωραίας μπαλιάς του Παλάσιος και το «τριφύλλι» να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Κάργα, όμως ο Γερμανός διαιτητής Ντάνιελ Σίμπερτ και ο VAR συμφώνησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με την πάροδο του χρόνου, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τις γραμμές του, αυξάνοντας την πίεση και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να «απαντά», φρεσκάροντας την ομάδα του.

Η κεφαλιά του δραστήριου Τάισον στο 71′ δεν βρήκε στόχο, με τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν όσα κυλούσαν τα λεπτά, θέλοντας να διαφυλάξουν το πολύτιμο γι’ αυτούς 0-1.

Το κατάφεραν ως το 85ο λεπτό… Στο σημείο εκείνο, ο Σένκεφελντ έδιωξε προ του Μπράντον Τόμας, η μπάλα στρώθηκε στον Αουγκούστο που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 89′, όμως, ο VAR Μανούχος ειδοποίησε τον Σίμπερτ για πάτημα του Ζίβκοβιτς στον Ιωαννίδη, με τον Γερμανό να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Ο… παθών ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την εκτίναξη του Κοτάρσκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το δράμα συνεχίστηκε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αουγκούστο να κερδίζει πέναλτι, αλλά έπειτα από την παρέμβαση του VAR – χρειάστηκαν να τοποθετηθούν οι γραμμές καθώς ήταν οριακή η φάση – το πέναλτι ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ινγκασον στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Σίμπερτ, από τα 8 λεπτά καθυστέρησης που είχε δείξει, έφτασε στα… 16 για να σφυρίξει για τελευταία φορά, με τον ΠΑΟΚ να πολιορκεί την εστία του Μπρινιόλι, έχοντας και τον Κοτάρσκι στα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως να φτάνει στη (δεύτερη) ισοφάριση.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έφυγε για δεύτερη φορά στα Play Off και τέταρτη συνολικά φέτος με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Θεσσαλονίκη και περιμένει το αποτέλεσμα στον Πειραιά για να μάθει αν θα μείνει πρώτος μόνος ή με… παρέα την ΑΕΚ στην κορυφή. Από την άλλη, οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, έχοντας στο μυαλό τους και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46′ Βιεϊρίνια), Ινγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (74′ Ελ Καντουρί), Ντάντας (68′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (83′ Μπίσεσβαρ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73′ Τόμας)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Σπόραρ (70′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (81′ Βέρμπιτς), Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Τσέριν (81′ Κλέινχεϊσλερ), Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Παλάσιος (59′ Μαντσίνι)


Πηγή