Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πογέτ: Θέλει να δώσει ευκαιρίες και σε νέους παίκτες της Εθνικής κόντρα σε Μάλτα και Ουγγαρία

Ο Γκουστάβο Πογέτ θέλει να δοκιμάσει νέους παίκτες στους φιλικούς εκτός έδρας αγώνες της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Μάλτα (17/11) και την Ουγγαρία (20/11).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιθυμεί να διευρύνει τις επιλογές του ενόψει της προκριματικής φάσης του Euro 2024. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία τις δύο αναμετρήσεις της Εθνικής ποδοσφαίρου, προκειμένου να αποκομίσει σημαντικές πληροφορίες για κάποιους παίκτες που δεν έχει δει πολύ ως τώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα η ευκαιρία δίνεται και στους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, θέλοντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ουρουγουανού.

Πογέτ: Παιχνίδια πληροφορίας για εμένα και ευκαιρία για τους νέους παίκτες της Εθνικής

Ερωτηθείς για τις επιλογές του, ο Πογέτ απάντησε ότι «δεν είναι επίσημη διακοπή για τις Εθνικές, έτσι κάποιες ομάδες δεν άφησαν τους παίκτες να έρθουν. Αυτό δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές. Το κλίμα είναι πολύ καλό».

Σχετικά με την κατάσταση των παικτών, είπε πως «θέλουμε να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε όταν έρθει ο Μάρτιος, να μπορούν να αγωνιστούν 90 λεπτά και να έχω ποικιλία για να επιλέξω».

Όσο για τις αλλαγές στην άμυνα, σημείωσε: «Ξέρουμε τον Βλαχοδήμο, τον Μπάλντοκ, τον Τσιμίκα ή τον Μαυροπάνο. Η κατάσταση στην άμυνα μάς δίνει την ευκαιρία να τσεκάρουμε κι άλλους παίκτες, σε περίπτωση που τους χρειαστούμε στα προκριματικά. Θα είναι παιχνίδια πληροφορίας για εμένα και ευκαιρία για τους παίκτες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υπογράμμισε ότι «είμαστε πιο κοντά, έχουμε δύο ευκαιρίες να πάμε στο Euro, μέσω του Nations League ή των προκριματικών».

Για το επικείμενο Μουντιάλ του Κατάρ εκτιμά πως «υπάρχουν δύο ομάδες που είναι λίγο πιο ψηλά όσον αφορά στην ταυτότητα, την ποιότητα και την ποσότητα παικτών, η Βραζιλία και η Αργεντινή. Τώρα, θέλω η Ελλάδα να στηρίξει την Ουρουγουάη».


Πηγή