Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πογέτ: Να πάει η Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Euro 2024 μέσω των προκριματικών

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024 από τη φάση των προκριματικών ομίλων, όπως τόνισε ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με το Γιβραλτάρ.

Η «γαλανόλευκη» δίνει τον πρώτο της αγώνα στα προκριματικά του Euro 2024 το βράδυ της Παρασκευής (24/3, 21:45) στο Αλκγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις πιο ανίσχυρες εθνικές ομάδες στη γηραιά ήπειρο. Είναι λογικό για τον Πογέτ η κατάκτηση των 3 βαθμών να είναι μονόδρομος από την ομάδα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός εκλέκτορας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, είχε καταστήσει σαφές από την πρώτη ημέρα συγκέντρωσης της Εθνικής και επανέλαβε, βούληση αλλά και πίστη του είναι η ελληνική ομάδα να προκριθεί απευθείας στην τελική φάση και να μην έχει κατά νου την ευκαιρία του Nations League.

Ακόμη, μίλησε για τους νέους παίκτες που ενσωματώνονται στην Εθνική, το λιγοστό διάστημα προετοιμασίας που είχε ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ, το αν θα έχει εκπλήξεις στις επιλογές του, αλλά και την εμπειρία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Πογέτ για:

– Το «δώρο» που ήθελε από τους παίκτες του, καθώς αύριο συμπληρώνει ένα χρόνο ως προπονητής της Εθνικής: «Το “δώρο” αύριο είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να μην κρατήσουμε τίποτα, να τα δώσουμε όλα γιατί τη Δευτέρα έχουμε ένα φιλικό με τη Λιθουανία για το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Το «νέο αίμα» της Εθνικής: «Από τη στιγμή που ανέλαβα τη δουλειά ήξερα ποιος είναι ο πρώτος μας στόχος. Εκείνη τη στιγμή ήταν το Nations League. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση αλλά είχαμε τη δυνατότητα, και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε. Δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ του Nations League αλλά έχουμε το μυαλό μας στον όμιλο. Είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και προσπαθούμε να πάμε στην τελική φάση μέσα από τον όμιλο.

»Όσο για τους παίκτες πάντα έρχονται νέοι παίκτες και έρχονται αυτοί που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα των ομοσπονδιακών τεχνικών, να επιλέγουν τους παίκτες με την καλύτερη φόρμα».

– Το λιγοστό διάστημα προετοιμασίας: «Ξέρω τους “κανόνες”, δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Γνωρίζω την ομάδα, τις προσωπικότητες, τις αντιδράσεις τους. Οπότε είναι ευκολότερο, αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο θα έλεγα πως θέλω δύο-τρεις εβδομάδες για να μπορέσω να κάνω τα παιχνίδια. Ξέρω τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά και αυτοί ξέρουν τι μπορούμε να τους δώσουμε εμείς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όχι τέλεια».

– Τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας σε σχέση με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο Nations League: «Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ως προπονητής σέβομαι το ποδόσφαιρο. Εξαρτάται από το παιχνίδι, τη θέση, τη στιγμή. Μπορεί να έχεις διαφορετικές στιγμές στο παιχνίδι. Άλλες φορές πρέπει να κοντρολάρεις το παιχνίδι, άλλες φορές να παίζεις επιθετικότερα. Θα το δούμε μετά το αυριανό παιχνίδι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Το πλάνο του για την ενδεκάδα και αν θα υπάρξουν εκπλήξεις: «Εκπλήξεις όχι, δεν νομίζω. Εξαρτάται βέβαια και από τη σημερινή προπόνηση. Έχω στο μυαλό μου την ομάδα, απομένουν μικρές λεπτομέρειες. Θέλω να πάρω και μια τελική απόφαση αλλά πάντα μπορεί να προκύψει κάτι στην τελευταία προπόνηση».

– Την εμπειρία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο υψηλότερο επίπεδο: «Πολύ σημαντικό. Έλεγα πριν πως υπάρχουν παίκτες που μπορεί να είναι πότε στα πάνω τους, πότε στα κάτω τους. Ο Βλαχοδήμος είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο, ένας επαγγελματίας με σταθερή απόδοση. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη να υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής».

Βλαχοδήμος: Στην Εθνική δεν σκεφτόμαστε το Nations League, αλλά τον προκριματικό όμιλο

Τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα υπογράμμισε ότι στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η απευθείας πρόκριση από τον Β’ Όμιλο και όχι μέσω των πλέι οφ του Nations League.

Ο Βλαχοδήμος ρωτήθηκε και απάντησε για:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Τη δυσκολία του ομίλου και τη δεύτερη ευκαιρία μέσω Nations League: «Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με όλο το σεβασμό προς το Γιβραλτάρ. Όλοι οι παίκτες σκεφτόμαστε τον όμιλο που είμαστε τώρα και όχι τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League και να πάμε στα γήπεδα της Γερμανίας».

– Την καλή παρουσία στο Nations League: «Σαν ομάδα δένεις και ανεβαίνεις, γινόμαστε μια γροθιά. Κάναμε μια καλή αρχή στα προηγούμενα ματς και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

– Τη σημασία της καλής αμυντικής λειτουργίας που επιδείχθηκε στο Nations League: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη και για εμάς τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς είναι αρκετά σημαντικό».

– Την ιδιαιτερότητα για εκείνον που το παιχνίδι γίνεται στην Πορτογαλία: «Νιώθω πάρα πολύ καλά, νιώθω σαν το σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Εθνική ομάδα στην Πορτογαλία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Την έναρξη με θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο: «Κάθε ματς είναι δύσκολο, πρέπει να κυνηγήσεις τους τρεις βαθμούς. Σαν ομάδα έχουμε ένα καλό κλίμα, έχουμε δέσει και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε με την καλή δουλειά του κόουτς να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς».

– Τη «δυνατή» τριάδα τερματοφυλάκων της Εθνικής: «Και οι τρεις τερματοφύλακες παίζουμε σε ένα καλό επίπεδο. Είμαστε καλοί φίλοι, έχουμε καλό κλίμα οι τρεις μας και με τον προπονητή τερματοφυλάκων και προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

– Την εντυπωσιακή φόρμα της Μπενφίκα: «Ναι σίγουρα, τα πάμε εξαιρετικά με την Μπενφίκα, έχουμε μια καλή σεζόν. Αλλά τώρα βρίσκομαι στην Εθνική και έχω το μυαλό μου μόνο εδώ. Για τη Μπενφίκα θα τα πούμε από την επόμενη Τρίτη».

– Το αν είναι ιδιαίτερο για εκείνον που η Ελλάδα ξεκινά από την Πορτογαλία: «Ναι, πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, έχω παίξει πολλές φορές σε αυτό το στάδιο κι έχω θετικές αναμνήσεις. Έχω κερδίσει κι ένα Κύπελλο εδώ. Αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στους συμπαίκτες μου να τους δώσω κίνητρο. Όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και όλοι μαζί να τα πάμε καλύτερα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή