Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πογέτ: «Να φέρουμε την Εθνική Ελλάδας ξανά σε μεγάλη διοργάνωση»

Στον στόχο που έχει θέσει ο Γκουστάβο Πογέτ με την Εθνική Ελλάδας, που είναι ξανά η πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση, αναφέρθηκε ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (17/11, 19:00) σε φιλικό αγώνα στη Βαλέτα το αντίστοιχο συγκρότημα της Μάλτας. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έθεσε την εκκίνηση αυτή στο Euro 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι τόσο το παιχνίδι με τη Μάλτα όσο και εκείνο που ακολουθεί με την Ουγγαρία, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για δοκιμές ποδοσφαιριστών που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής ως τώρα ή δεν έχουν παίξει καθόλου, προκειμένου να αυξήσει τις επιλογές του ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πογέτ ενόψει του αγώνα της Εθνικής κόντρα στη Μάλτα:

«Πρώτα απ’ όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, το να παίζουμε με διαφορετικές ομάδες, με άλλα συστήματα. Ναι, θα είναι διαφορετικό για εμάς. Η Μάλτα έχει παίκτες που δεν τα παρατάνε μέχρι το τέλος. Για εμάς είναι ένα ακόμα βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες, γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ, να δείξουν πράγματα στον προπονητή», σχολίασε για τον αγώνα στη Βαλέτα ο Πογέτ.

Το Μουντιάλ 2022 μετρά αντίστροφα για την έναρξή του, αλλά η Ελλάδα θα είναι απούσα, για δεύτερη συνεχή φορά. «Αυτός είναι ο στόχος. Η ιδέα ήταν πάντα στα μεγάλα τουρνουά όταν ανέλαβα την Εθνική», σχολίασε ο Ουρουγουανός τεχνικός.

«Η σκέψη ήταν εκεί. Μετά το Nations League, που πήγαμε καλά, έχουμε τώρα δύο επιλογές: τα προκριματικά, που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τις απουσίες της Εθνικής, επισήμανε: «Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει.

»Στην επίθεση μας λείπουν 5-6 βασικοί, οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα παιχνίδια στη συνέχεια, τα προκριματικά».


Πηγή