Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ποδόσφαιρο: Οριστικοποιήθηκε ο κανονισμός των πέντε αλλαγών ανά αγώνα

Ο κανονισμός των πέντε αλλαγών στο ποδόσφαιρο, ανά ομάδα και ανά αγώνα «υψηλού επιπέδου», αντί για τρεις, εισήχθη μετά την πανδημία κορωνοϊού.

Πλέον, «επικυρώθηκε οριστικά» από το Διεθνές Συμβούλιο (Ifab), που είναι εγγυητής της ποδοσφαιρικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, η αξιολόγηση του «ημιαυτόματου εντοπισμού οφσάιντ», που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η FIFA κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (σ.σ. από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου), «συνεχίζεται» και «είναι πολύ ικανοποιητική μέχρι στιγμής», διευκρίνισε ο πρόεδρός, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά την διάρκεια της 136ης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ifab.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θρυλικός ρέφερι του ποδοσφαίρου, Κολίνα, δηλώνει σίγουρος ότι η τεχνολογία οφσάιντ θα χρησιμοποιηθεί στο Κατάρ

«Οι ειδικοί μας θα το αναλύσουν πριν αποφασίσουν εάν θα το χρησιμοποιήσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο, ενώ ο Πιερλουίτζι Κολίνα, πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, δήλωσε «σίγουρος» όταν θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Η ημιαυτόματη τεχνολογία που προωθείται από τη Fifa θα πρέπει να επιταχύνει την λήψη αποφάσεων. Βασίζεται στις κάμερες που χρησιμοποιούνται για τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και σε συγκεκριμένες κάμερες και δίνει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, παρέχοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τα μέλη της Ifab «αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν τον μέγιστο αριθμό αναπληρωματικών στο φύλλο αγώνα από 12 σε 15 κατά την κρίση των διοργανωτών του αγώνα», όπως διευκρινίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.


Πηγή