Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

«Ποιος στο διάολο…»: Η αποστομωτική απάντηση του Lewis Hamilton στον πεθερό του Verstappen που τον είπε νέγρο

Αποστωμοτικά και αιχμηρά απάντησε ο Lewis Hamilton, πρωτόγνωρα κάπως, στον πεθερό του Max Verstappen που τον αποκάλεσε νέγρο.

Τις τελευταίες ώρες έχει προκληθεί ο απόλυτος σάλος στη Formula 1. Αφορμή η δήλωση του Nelson Piquet , πρώην πιλότου, τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 και πατέρα της Kelly Piquet, της καλλονής Βραζιλιάνας συντρόφου του Max Verstappen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς αποκάλεσε τον Lewis Hamilton ο πεθερός του Max Verstappen

Ο Piquet είχε κληθεί κάποια στιγμή να πει τη γνώμη του σε ένα βίντεο για την περίφημη επαφή που είχαν πέρυσι τα μονοθέσια των Verstappen και Hamilton στο Silverstone και οδήγησε στη δραματική έξοδο από την πίστα του Ολλανδού, με πολλά χιλιόμετρα και κατάληξη τις μπαριέρες. Το βίντεο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από το βραζιλιάνικο Estadao.

«O νέγρος έβαλε το μονοθέσιο σε λάθος κατεύθυνση στη στροφή, είναι επειδή δεν ξέρει την καμπύλη», είπε ο Piquet. «Είναι μια πολύ γρήγορη στροφή, δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν δύο αυτοκίνητα και δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις το αυτοκίνητο στην άκρη. Έβγαλε [τον Verstappen] στη βρώμικη γραμμή. Η τύχη του ήταν ότι μόνο ο άλλος βγήκε εκτός».

Η Formula 1 και η FIA έχουν ήδη καταδικάσει από το πρωί την απαράδεκτη δήλωση του Piquet, ακολούθησε η Mercedes και μετά από ώρες σιωπής και ο Hamilton. Kαι η απάντησή του ήταν αιχμηρή και ιδιαίτερη.

Η ασυνήθιστα αιχμηρή απάντηση του Lewis Hamilton

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Lewis Hamilton έκανε re-tweet ένα άλλο tweet που έλεγε το εξής απλό «ποιος στο διάολο είναι ο Piquet».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας retweet το tweet που εγραφε «Τι θα γινόταν αν ο Lewis Hamilton απλά έγραφε στο Twitter: “Ποιος στο διάολο είναι ο Nelson Piquet;” και μετά έκλεινε το Twitter», έγραψε ο Hamilton «Για φανταστείτε».

Στη συνέχεια, ο σταρ της Mercedes δημοσίευσε ένα στοχευμένο μήνυμα στα πορτογαλικά, τη μητρική γλώσσα του Piquet, το οποίο μεταφράζεται ως εξής: «Ας επικεντρωθούμε στην αλλαγή της νοοτροπίας», και στη συνέχεια πρόσθεσε στα αγγλικά πλέον: «Είναι κάτι περισσότερο από τη γλώσσα. Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Περιβάλλομαι από αυτές τις νοοτροπίες και τις στοχεύσεις σε όλη μου τη ζωή. Είχα χρόνο για να μάθω. Ήρθε η ώρα για δράση».

Ο Lewis Hamilton, ο πρώτος και μοναδικός μαύρος οδηγός στη Formula 1 μεγάλωσε στην εργατική γειτονιά του Stevenage και από μικρός, ήταν οι μόνοι δύο μαύροι μαζί με τον πατέρα του στα πρωταθλήματα, είτε τοπικά, είτε εθνικά, των καρτ (ένα ακριβό και ελιτίστικο σπορ), δεχόταν το χλευασμό και τις ρατσιστικές επιθέσεις των άλλων παιδιών αλλά και των γονιών τους. Οπως ο ίδιος έχει περιγράψει μεγάλωσε -σε άλλες εποχές- με έναν πατέρα που δεν ήθελε να γίνεται στόχος και τον συμβούλευε διαρκώς να μην μιλά. Να σκύβει το κεφάλι, να μην μιλά και να τους απαντά στην πίστα. Ετσι και έκανε. Στο προσκήνιο της Formula 1 πια, αρχικά με την παρουσία του και μόνο, με τις τεράστιες επιτυχίες του στη συνέχεια και ακόμη αργότερα με τη φωνή του πολεμά τον ρατσισμό και τις διακρίσεις από όπου και αν προέρχονται και σε όποιον και αν στοχεύουν. Είναι η φωνή της F1 αλλά και των αθλητών ευρύτερα σε θέματα κατά του ρατσισμού και πάντα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, την επιδραστικότητα και το τεράστιο κοινό της Formula 1 για να περνά τα μηνύματά του. Ηταν φυσικό η αντίδρασή του σε αυτό το σχόλιο να ήταν σφοδρή και πέρα από τα συνηθισμένα πλαίσια.


Πηγή