Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Πολεμούν από μέσα τον Γιάγια Τουρέ, κάποιοι δεν τον θέλουν»

Ο Ντμίτρι Σέλουκ 12 χρόνια χρόνια μετά την περίφημη «καταστρόφα» και όσα οδήγησαν στην αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ με προορισμό τη Μονακό επιστρέφει με ένα δίχως προηγουμένου ξέσπασμα για τον Γιάγια Τουρέ.

Ο Ουκρανός μάνατζερ με παρέμβαση του στο gazzetta.gr δεν κρύβει την ενόχληση του για την μη χρησιμοποίηση του Ιβοριανού χαφ από τον Πέδρο Μαρτίνς, τονίζοντας πως ο σταρ των «ερυθρολεύκων» δέχεται πόλεμο εκ των έσω!

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο Σέλουκ παράλληλα επισημαίνει πως οι πιθανότητες να αποχωρήσει ο Γιάγια Τουρέ τον προσεχή Ιανουάριο είναι πολλές, ενώ καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο πελάτης του.

Όπως σημειώνει, επιθυμία του είναι να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού τι πραγματικά συμβαίνει με την περίπτωση του Τουρέ, ενώ επαναλαμβάνει πως ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» επειδή αγαπάει τον σύλλογο και δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα.

«Ο Γιάγια Τουρέ ήρθε στον Ολυμπιακό με δική του επιθυμία για να βοηθήσει τον σύλλογο. Να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα.

Να την βοηθήσει να επιστρέψει στην κορυφή όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Είναι καθαρά θέμα προπονητή εάν παίζει η δεν παίζει. Ασφαλώς αυτός θα αποφασίσει. Κάποιοι λένε πως είναι μεγάλος. Αν είναι δυνατόν. Δεν υπάρχει κανένα θέμα σε αυτό. Ο Τότι έπαιζε στη Ρόμα μέχρι τα 40 του. Ο Γιάγια μπορεί να παίξει για άλλα πέντε χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον Ολυμπιακό, αυτό θα πρέπει να τους απασχολεί όλους. Έχει κερδίσει πιο πολλούς τίτλους και φτάσει σε επιτυχίες που κανείς άλλος στον Ολυμπιακό δεν έχει σημειώσει. Έπαιξε στην Μπαρτσελόνα και θεωρείται legend στη Μάντσεστερ Σίτι. Θα πρέπει να τον συμβουλεύονται στον σύλλογο. Το αξίζει με όσα έχει καταφέρει. Ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αρχή δεν σκόραρε με τη Γιουβέντους, όμως στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του. Όπως έχω ξαναπεί δεν ήρθε για τα λεφτά στον Ολυμπιακό».

Με τα έως τώρα δεδομένα υπάρχει περίπτωση να λύσετε πρόωρα το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό;

«Υπήρχαν προτάσεις από πολλές χώρες και δυνατά πρωταθλήματα, όμως ήθελε να έρθει να παίξει στην ομάδα που του έδωσε την δυνατότητα να χτίσει την ευρωπαϊκή καριέρα του. Ήταν καθαρή προσωπική μας επιλογή ο Ολυμπιακός.

Ο Τουρέ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που έχει αποδείξει τον επαγγελματισμό του. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέρυσι στην τρίτη θέση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Μιλώ με πολύ κόσμο από την Ελλάδα, πολλοί είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όλοι πιστεύουν πως ο Γιάγια μπορεί να προσφέρει. Είναι μεγάλος σύλλογος με ιστορία ο Ολυμπιακός, αλλά κάποιοι δείχνουν με την συμπεριφορά τους πως δεν χρειάζονται να ακούσουν κανέναν άλλο και ακούνε μόνο τους εαυτούς του.

Το να αλλάζεις μια ολόκληρη ομάδα συμφέρει κάποιους γιατί κινείται το χρήμα. Αν τον θέλουν τον Γιάγια οκ, αν δεν τον θέλουν πάλι εντάξει. Τον ήθελε η Βιγιαρεάλ που είναι ένας δυνατός σύλλογος στην Ισπανία, ενώ πλέον αγωνίζεται και ως κοινοτικός.

Το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Πλέον, οι πιθανότητες να φύγει από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο είναι πολλές αν δεν αλλάξει κάτι. Ο Γιάγια ήρθε για να προσφέρει, αλλά μάλλον κανείς δεν θέλει να τον βοηθήσει. Νομίζουν ότι ξέρουν πιο πολύ μπάλα απ’ όλους. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια για τον Τουρέ και όχι λεφτά.

Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό είναι να μην χάνει από τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ, ούτε να φέρνει ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, πράγματα δηλαδή που δεν συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια. Το θέμα είναι να νικάει ο Ολυμπιακός και όχι το αν μιλάω εγώ».

Ποια είναι η δική σας εξήγηση για το γεγονός πως ο Τουρέ δεν έχει πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής από τον Πέδρο Μαρτίνς;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος που μετέχει κάθε χρόνο στο Champions League με πολλούς οπαδούς. Τα αποτελέσματα πρέπει να τους νοιάζουν. Προσωπικά έχω δείξει με την πορεία μου αν ξέρω από ποδόσφαιρο και δεν λέω ποτέ ψέματα. Έχω συνηθίσει να είμαι ειλικρινής. Εγώ δεν θα πω στον Μαρινάκη φανταστικά πράγματα όπως κάνουν οι άλλοι για να τον κολακεύω. Δεν θα ακούσει αυτά που του αρέσουν αλλά θα του πω την αλήθεια. Ξέρω πως μπορεί να μην μου ξαναμιλήσει, να μην ξανασυνεργαστούμε ή να μην πάρει δικό μου παίκτη αλλά οφείλω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν για την κουζίνα και όχι για ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο προπονητής για τον Γιάγια. Κάποιοι δεν τον θέλουν για να μην αποκτήσει δύναμη. Ο κοόυτς δεν τον έβαλε και έχασαν από τον ΠΑΟΚ. Είναι πάντα εκτός, τον πολεμάνε. Γιατί; Δεν θέλουν να γίνει το Νο1 στην ομάδα γιατί μετά ο Μαρινάκης θα ζητάει την γνώμη του και δεν τους συμφέρει αυτό. Τώρα κάνουν ότι θέλουν.

Κόντρα στη Ντουντελάνζ στις 8 Νοεμβρίου αγωνίστηκε για 32 λεπτά και τα στατιστικά του ήταν άριστα. Έδωσε 44 πάσες, εκ των οποίων το 95% ήταν σωστές και έκανε πολλά άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχασε την μπάλα. Μπορείτε να δείτε και την φωτογραφία που σας έχω στείλει.

Και όμως κάποιοι από την ομάδα λένε ότι δεν είναι απαραίτητος ο Γιάγια για την ομάδα. Γιατί να μην παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό; Είδατε, δεν νίκησε ο Ολυμπιακός. Από 18 χρονων στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ πίστευαν πως είναι λίγο αργός. Αυτός ο παίκτης έπαιξε σχεδόν μια δεκαετία στη Μάντσεστερ Σίτι και έφτασε στο σημείο να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

Επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα και να κερδίζει με 1-0 αντί για 5-0 την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας και μάλιστα με γκολ στη εκπνοή; Θα έπρεπε να είναι πιο έξυπνοι με τον Γιάγια. Μπορεί να λειτουργήσει ως δεύτερος προπονητής στον αγωνιστικό χώρο και να δώσει συμβουλές στους συμπαίκτες του αλλά κανείς δεν θέλει. Λένε στον Μαρινάκη πως είναι μια ‘καταστρόφα’ ο Γιάγια, πως είναι αργός και δεν βλέπουν πως ο Ολυμπιακός δεν νίκησε με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Με την Μίλαν που αγωνίστηκε ήταν καλός. Ο Ολυμπιακός επαναλαμβάνω είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κυριαρχεί στο γήπεδο και όχι μόνο να τους νοιάζουν τα λεφτά από τους ομίλους του Champions League. Γιατί να μείνει στην ομάδα ο Γιάγια; Ο Πίρλο και ο Τότι δηλαδή έτρεχαν; Δεν είναι αυτό το στιλ τους. Άλλα πράγματα έκαναν στο γήπεδο. Επίσης αναρωτιέμαι γιατί παίρνουν παίκτες που δεν παίζουν; Γιατί δεν μιλάει μαζί του ο κόουτς»;

Τι πιστεύετε πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα;

«Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στον Ολυμπιακό, αλλά κάποιοι περνούν καλά και τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Δεν τον θεωρούν απαραίτητο. Τους ενημερώνω πως αν λύσουμε το συμβόλαιο δεν θα ζητήσουμε λεφτά για το δεύτερο εξάμηνο. Όσοι αγαπούν πραγματικά τον Ολυμπιακό και τον έχουν μέσα στην καρδιά τους καταλαβαίνουν όσα λέω. Έχω καλή πρόθεση.

Ο Τουρέ ξέρει 10 φορές περισσότερη μπάλα από όλους. Έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της Αφρικής, αλλά έχει απίστευτες διακρίσεις και στην Αγγλία. Τον ήθελαν με τρελά λεφτά από Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία και Κίνα, αλλά προτίμησε να έρθει στον Ολυμπιακό. Αγαπάει τους οπαδούς της ομάδας, αλλά ένα γκρουπ ανθρώπων μέσα από την ομάδα θέλει να του κάνει κακό. Παίρνουν λεφτά και δεν κάνουν τίποτα.

Έτσι όμως δουλεύει το μεταγραφικό σύστημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι το Νο1 στην χώρα. Δεν πειράζει όμως θα ξανακάνουν άλλες 10 μεταγραφές το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ο Σαββίδης τα τελευταία χρόνια κάνει πολύ καλές κινήσεις και ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει ψηλά. Απορώ που αλλάζουν στον Ολυμπιακό μόνο τον προπονητή για να επιστρέψουν στην κορυφή. Με τον αθλητικό διευθυντή τι κάνουν;

Ο άνθρωπος δεν ξέρει μπάλα και καλύτερα να ασχοληθεί με την μαγειρική καθαρίζοντας πατάτες και ντομάτες. Ο Τουρέ σε καμία περίπτωση δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να κάνει τον κλόουν».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή