Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Πολύ πιθανός ένας ελληνικός «εμφύλιος» στο BCL

Πολύ πιθανός ένας ελληνικός «εμφύλιος» στο BCL

Και οι τρεις ελληνικές ομάδες που έπαιξαν στους ομίλους του Basketball Champions League 2018-19 κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και έτσι η χώρα θα έχει αντίστοιχο αριθμό εκπροσώπων και στη φάση των «16». Κάτι που σίγουρα αποτελεί επιτυχία.

Ωστόσο, είναι πάρα πολύ πιθανό η ΑΕΚ να έχει ως αντίπαλό της σε αυτό το σημείο κάποιον εκ των ΠΑΟΚ ή Προμηθέα Πάτρας. Και αυτό διότι η Ένωση τελείωσε την προσπάθειά της στη regular season όντας στην πρώτη θέση του 3ου γκροπυ, ενώ οι Θεσσαλονικείς και οι Αχαιοί τερμάτισαν τέταρτοι σε 2ο και 4ο γκρουπ, αντίστοιχα.

Με δεδομένο ότι η διασταύρωση στους «16» θα είναι μεταξύ πρώτων και τέταρτων, αλλά και δεύτερων με τους τρίτους, χωρίς να υπάρχει περιορισμός για ομάδες από την ίδια χώρα, καταλαβαίνει κανείς ότι η πιθανότητα για ελληνική μονομαχία είναι 2/3. Και αυτό διότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να πέσουν πάνω στην Αντβέρπ, την οποία είχαν ως αντίπαλο στη φάση των ομίλων. Η άλλη πιθανή αντίπαλος είναι η Λε Μαν από τη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΑΕΚ «κλείδωσε» την πρωτιά στο γκρουπ της, με τη νίκη της στο «θρίλερ» (έτσι όπως το έκανε) κόντρα στην Αντβέρπ με σκορ 77-76, ενώ ο Προμηθέας υποχώρησε τέταρτος, έπειτα από τη χθεσινή του ήττα με 98-91 από την Μπολόνια στην Ιταλία και σε συνδυασμό με τις νίκες της Μπεσίκτας στη Λιουμπιάνα και της Νεπτούνας επί της Μπαϊρόιτ. Ο ΠΑΟΚ ήταν γνωστό από την Τρίτη ότι θα τερμάτιζε τέταρτος, έπειτα από την ήττα του στην Πυλαία (77-85) από την Τενερίφη και τη νίκη της Ναντέρ στην έδρα της Χολόν.

Η κλήρωση για τη φάση των «16» του Basketball Champions League θα γίνει την Παρασκευή (08/02, 13:00).


Πηγή