Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πού επενδύει τα εκατομμύριά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Πού επενδύει τα εκατομμύριά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ως ο δημοφιλέστερος αθλητής του πλανήτη και σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους μπαλαδόρους των καιρών μας, ο σταρ της Γιούβε δεν έχει μόνο ένα χρυσό συμβόλαιο στα χέρια του, αλλά και μερικές από τις ακριβότερες εμπορικές και διαφημιστικές συμφωνίες όλων των εποχών.

Για το 2018 ήταν μάλιστα ο τρίτος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής του κόσμου, πίσω μόνο από τον μποξέρ Φλόιντ Μέιγουεδερ και τον Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ρονάλντο έβγαλε τους τελευταίους 12 μήνες πάνω από 97 εκατ. ευρώ, με τα μισά από αυτά να είναι από τους σπόνσορες και τις στρατιές των εταιριών που θέλουν να τις διαφημίσει.

Το νέο συμβόλαιο με τη Nike θα του αποφέρει εξάλλου 21 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής του! Όπως υπολογίζει το περιοδικό, ο Κριστιάνο θα έχει πάρει από τη Nike πάνω από 900 εκατ. ευρώ ως τα 73 του.

Και δεν είναι μόνο η Nike, καθώς προσφάτως διαφημίζει και τις Tag Heuer, Herbalife, Castrol, Samsung και KFC. Μεταξύ άλλων, πάντα.

Όλα μυρίζουν λεφτά για τον Ρονάλντο, τον αστέρα των 180 εκατ. followers στο Instagram, των 122 εκατ. φίλων στο Facebook και των 72 εκατ. στο Twitter, νούμερα που τον μετατρέπουν αναγκαστικά στον δημοφιλέστερο αθλητή της υφηλίου.

Εκείνος δεν επαναπαύεται όμως στις δάφνες του, καθώς επενδύει συνεχώς τα λεφτά του. Και πλέον ασχολείται με τα πάντα, από μεταμοσχεύσεις μαλλιών μέχρι ξενοδοχεία, αρώματα και εσώρουχα.

Η πιο πρόσφατη επιχειρηματική κίνησή του ήταν η συνεργασία του με την πορτογαλική κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Insparya, στην οποία κατέχει πια το 50% (έναντι 25 εκατ. ευρώ) και είναι έτοιμος να ανοίξει μια σειρά από κέντρα εμφύτευσης στην Ισπανία.

Ταυτοχρόνως, συνεχίζει να ανοίγει το ένα CR7 Hotel πίσω από το άλλο. Σε συνεργασία με την πορτογαλική Pestana Hotel Group, ο Ρονάλντο κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των δύο ξενοδοχείων CR7 στην Πορτογαλία (Λισαβώνα και Μαδέιρα), ενώ ετοιμάζονται κι άλλα για το 2020 σε Μαδρίτη, Μαρακές, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Ο Ρονάλντο λατρεύει τη βιομηχανία μόδας, κι έτσι έχει πια συμμετοχές σε πολλές επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου. Όπως στη βρετανική Eden Parfums, η οποία βγάζει τα Cristiano Ronaldo Fragrances, αρώματα, κολόνιες και άλλα προϊόντα αντρικής περιποίησης.

Γνωστή είναι επίσης και η σειρά του με τα CR7 εσώρουχα για ενηλίκους και παιδιά. Ταυτοχρόνως, κατέχει την εταιρία που βγάζει τα τζιν του (CR7 Denim) και είναι έτοιμος να ρίξει στην αγορά ακόμα και κουβερτούλες CR7!

Εξίσου γνωστή είναι και η εμπλοκή του στον χώρο της εστίασης. Ο Ρονάλντο είναι βασικός μέτοχος στην Grupo Mabel Capital, πλάι στον Ράφα Ναδάλ, τον Πάου Γκασόλ και τον Ενρίκε Ιγκλέσιας, τον όμιλο που κατέχει μεταξύ άλλων την αλυσίδα εστιατορίων Tatel (σε Μαδρίτη, Ίμπιζα και Μαϊάμι). Μεγαλομέτοχος είναι και στη Zela, που έχει δύο εστιατόρια σε Ίμπιζα και Λονδίνο.

Προωθώντας περαιτέρω τη φίρμα του CR7, ο Ρονάλντο υπέγραψε συμφωνία το 2016 με την Crunch Franchise για μια σειρά από γυμναστήρια με την επωνυμία CR7 Crunch Fitness. Για 100-150 γυμναστήρια στα πέρατα του κόσμου έκανε λόγο το ανακοινωθέν, για την ώρα πάντως έχουν ανοίξει μόλις δύο, όλα τους στη Μαδρίτη.

Ο αστέρας της Γιουβέντους είναι πραγματικά ασίγαστος επιχειρηματικά. Πλάι στα videogames που έχει λανσάρει για κινητά, μεταξύ αυτών τα Cristiano Ronaldo Soccer Clash και Ronaldo Kick’n’Run, έχει φτιάξει και μια νέα εταιρία (Dutton Invest) για να νοικιάζει το 19 εκατ. ευρώ ιδιωτικό τζετ του (Gulfstream G200) όταν εκείνος δεν το χρησιμοποιεί.

Με 3.000 ευρώ την ώρα, μπορείς να ταξιδέψεις σαν τον Ρονάλντο. Μια κίνηση που του απέφερε το 2018 άλλο 1 εκατ. ευρώ…


Πηγή