Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πρίντεζης: Καλύτερα από ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε την ανάδειξή του σε MVP της 11ης αγωνιστικής στην Basket League, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της πορείας του Ολυμπιακού την εφετινή σεζόν.

Ο διεθνής φόργουορντ συμπλήρωσε 350 αγώνες στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ και έκανε ρεκόρ καριέρας στην Basket League με 6 ασίστ. Παράλληλα συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (19 πόντοι με 1/1 βολή, 6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ, ένα εναντίον, δύο λάθη σε 32:59) κατακτώντας τον τίτλο του MVP της 11ης αγωνιστικής.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο esake.gr

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της αγωνιστικής της Basket League για πρώτη φορά την φετινή σεζόν σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ;

«Κάθε χρόνο δυσκολευόμαστε για να περάσουμε από την έδρα του ΠΑΟΚ. Όλα τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δυνατά και χαίρομαι που η νίκη συνδυάστηκε με μια καλή εμφάνιση, όχι μόνο δική μου, αλλά γενικότερα της ομάδας. Αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά μετά από την άσχημη εμφάνιση στην αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα και πήραμε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

– Η σεζόν βρίσκεται σχεδόν στην μέση της, πως αξιολογείς την μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού και τι πρέπει να διορθώσει για να φτάσει στους στόχους του;

«Θεωρώ πως μέχρι στιγμής είμαστε καλύτερα από ότι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι. Δεν θέλω να φανεί ως δικαιολογία αυτό. Στην EuroLeague είμαστε στην τέταρτη θέση και θα μπορούσαμε, αν δεν είχαμε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στην Νταρουσάφακα, να είχαμε και μια πιο ασφαλή διαφορά. Ωστόσο, αυτή είναι η EuroLeague.

Πάντα υπάρχουν άσχημες βραδιές και άσχημα αποτελέσματα για όλες τις ομάδες, είτε είναι μεγάλες είναι είναι μικρές. Οπότε θα πρέπει όλο αυτό να μας γίνει μάθημα και να είμαστε ακόμη πιο σοβαροί στην συνέχεια. Γενικά είμαστε μια ομάδα που δείχνει πως όσο περνά ο καιρός βελτιωνόμαστε και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε, ώστε όσο προχωρά η σεζόν στα κρίσιμα να είμαστε ακόμη καλύτεροι».

– Έχεις μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό Πρωτάθλημα, ποιά είναι η άποψη σου για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της Basket League της φετινής σεζόν;

«Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δείξει πως υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί Έλληνες προπονητές και ομάδες που φτιάχνουν δυνατά σύνολα, «ανακαλύπτοντας» πολύ καλούς ξένους. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό. Μακάρι να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό στο μέλλον και να βελτιώσει όλες του τις αδυναμίες».

Πηγή:gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή