Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Προκριματικά Μουντιάλ: Στρατιώτες δώρισαν σημαία στους Ουκρανούς διεθνείς ενόψει του τελικού με την Ουαλία

Η εθνική Ουκρανίας αντιμετωπίζει σήμερα την Ουαλία στο Κάρντιφ, στον τελικό των πλέι οφ για το τελευταίο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Στοχεύει στη νίκη και την δεύτερη παρουσία της στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού» του πλανήτη ως ανεξάρτητο κράτος μετά το 2006.

Η ομάδα του Ολεκσάντρ Πετράκοφ νίκησε την Τετάρτη τη Σκωτία στη Γλασκώβη, στον πρώτο αγώνα της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός αφιέρωσε την πρόκριση στον τελικό στους συμπατριώτες του που υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας, ενώ δήλωσε ότι οι παίκτες του θα κρεμάσουν στα αποδυτήρια πριν από το ματς με την Ουαλία μια σημαία που τους έδωσαν στρατιώτες από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι μια πραγματικά σκληρή κατάσταση στην Ουκρανία και δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να δουν ποδόσφαιρο και δεν βλέπουν όλοι ποδόσφαιρο εξαιτίας όλων των προβλημάτων» δήλωσε ο Πετράκοφ στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

«Παρ’ όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) και να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Προσωπικά, δεν έχω επικοινωνία με κάποιον στρατιώτη, αλλά παίκτες στην ομάδα έγραψαν στους στρατιώτες μας κι επίσης έλαβαν μια σημαία από τον πόλεμο, την οποία έχουμε υποσχεθεί να κρεμάσουμε στα αποδυτήρια».

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο Πετράκοφ μίλησε για την εθνική ομάδα της Ουαλίας

Αναφορικά με τον αγώνα ο Ουκρανός ομοσπονδιακός είπε ότι «έχω παρακολουθήσει το προπονητικό έργο του (τεχνικού της Ουαλίας) Ρόμπερτ Πέιτζ και έχω παρατηρήσει ότι η ουαλική ομάδα συνεργάζεται καλά με πολύ καλούς παίκτες, ειδικά τους Ράμσεϊ, Μπέιλ και Τζέιμς. Νομίζω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο παιχνίδι».

Τέλος, ο Πετράκοφ τόνισε ότι δεν περιμένει… χάρες από τους Ουαλούς: «Ο αθλητισμός είναι αθλητισμός και δεν περιμένουμε… δώρα από την Ουαλία ή μια άδικη νίκη. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι εναντίον τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ματς της ζωής μας. Πραγματικά ευχόμαστε να νικήσουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουμε τη νίκη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή