Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Προκριματικά Euro 2020: Ο Ελαμπντελαουί φρέναρε την Ισπανία

Με πέναλτι του Τζόσουα Κινγκ, που κέρδισε ο Ελαμπντελαουί, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Νορβηγία… φρέναρε την Ισπανία (1-1) και παρέμεινε «ζωντανή» στο κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Euro 2020.

Εκεί βρίσκεται η Σουηδία, που επικράτησε εύκολα της Μάλτας εκτός έδρας με 4-0, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ρουμάνοι που υπέταξαν τα Νησιά Φερόε με 3-0

Παρότι η «φούρια ρόχα» ήταν αγκαλιά με τη νίκη, η οποία θα της εξασφάλιζε και τυπικά την πρόκριση, δέχτηκε την ισοφάριση από την Νορβηγία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1) χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Κάπως έτσι, μετά την απρόσμενη ισοπαλία όπως ήρθε για τη Ισπανία στο φινάλε του ματς, χρειάζεται μία νίκη για να προκριθεί στα τελικά του Euro 2020, ενώ η Νορβηγία βρίσκεται στο -4 από την δεύτερη θέση και την Σουηδία και έχει ελπίδες για να την… κλέψει.

Στην δεύτερη θέση, λοιπόν, ανέβηκε η Σουηδία η οποία έκανε… παρέλαση στην έδρα της Μάλτα (0-4) και βρίσκεται σε θέση ισχύος σε σχέση με Ρουμανία και Νορβηγία. Νωρίτερα, η Ρουμανία είχε επικρατήσει με 3-0 στα Νησιά Φερόε και είναι στο -1 από τους Σκανδιναβούς.

6ος όμιλος

Αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής

Νήσοι Φερόε-Ρουμανία 0-3
(74’ Πούσκας, 83’ Μιτρίτα, 90+4’ Κεσέρου)

Νορβηγία-Ισπανία 1-1
(90+4’ πεν. Κινγκ – 47’ Σαούλ)

Μάλτα-Σουηδία 0-4
(11’ Ντάνιελσον, 58’ πεν., 71’ πεν. Σ. Λάρσον, 66’ αυτ. Άγκιους)

Βαθμολογία

1. Ισπανία 19β. (18-4)
2. Σουηδία 14β. (17-8)
3. Ρουμανία 13β. (16-7)
4. Νορβηγία 10β. (12-9)
5. Μάλτα 3β. (2-17)
6. Νήσοι Φερόε 0β. (3-23)

Επόμενη (8η) αγωνιστική (15/10)

Σουηδία-Ισπανία (21:45)
Ρουμανία-Νορβηγία (21:45)
Νήσοι Φερόε-Μάλτα (21:45)

Την… πάτησε από τον Ομάρ η Ισπανία

Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να μην κλείνονται. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με… ορμή, πάντως, και με την δύναμη της έδρας προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ράμος στον Κινγκ αλλά ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτή η φάση ξύπνησε τους Ισπανούς, οι οποίοι αντέδρασαν και απείλησαν με τον Ροντρίγκο Μορένο αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί πιο επικίνδυνοι στο γήπεδο, χάνοντας ευκαιρίες με τους Κινγκ και Ελαμπντελαουί.

Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ αλλά ξεκίνησε με… γκολάρα του Σαούλ, ο οποίος στο 47ο λεπτό με ωραιο σουτ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην Ισπανία (0-1), ενώ είκοσι λεπτά αργότερα ο Φαμπιάν Ρουίθ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και δεν κατάφερε να… διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Τα λεπτά περνούσαν και οι Ισπανοί έδειχναν πως ήθελαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, που θα τους εξασφάλιζε την πρόκριση στο Euro από τώρα. Αλλά ο Ελαμπντελαουί είχε άλλη άποψη όταν και ανατράπηκε από τον Κέπα στο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Κινγκ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα για το τελικό 1-1.

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Σουηδία νίκησε με σκορ 4-0 εκτός έδρας τη Μάλτα και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου και στο +1 από τη Ρουμανία, με την οποία δίνει μάχη για το δεύτερο εισιτήριο πίσω από την Ισπανία.

Οι φιλοξενούμενοι «πήραν κεφάλι» στο σκορ στο 11’ με κεφαλιά του Ντάνιελσον, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, σε ηλικία 30(!) ετών. Η Σουηδία ήταν η κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και έχασε μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της με Λάρσον, Φόρσμπεργκ και Μπεργκ. Η Μάλτα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αλλά στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Μούσκατ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο παραγωγικό για τους Σκανδιναβούς. Στο 58’ ο Σεμπάστιαν Λάρσον από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0, οχτώ λεπτά αργότερα, ήρθε το αυτογκόλ του Άγκιους, με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-0 και στο 71’ με δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε και πάλι ο Λάρσον, οι Σουηδοί πέτυχαν ένα ακόμη τέρμα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι που ήταν αναμενόμενο και το τελικό σκορ ήταν το 4-0.


Πηγή