Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Προκριματικά Euro 2024: Κινδυνεύει με «καμπάνα» η Ρουμανία για όσα έγιναν στο ματς με το Κόσοβο

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε η αρμόδια επιτροπή της UEFA μετά τα όσα έγινα στις πρόσφατες σειρές των προκριματικών του Euro 2024.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εστιάζει κυρίως στο επεισοδιακό ματς της Τρίτης (12/9) Ρουμανία – Κόσοβο, στο οποίο υπήρξε διακοπή για περίπου μια ώρα λόγω πανό με πολιτικό περιεχόμενο, αλλά και τα παιχνίδια Αρμενία – Κροατία και Κροατία – Λετονία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Βουκουρέστι, ο αγώνας της Ρουμανίας με το Κόσοβο διεκόπη για συνθήματα σε βάρος των φιλοξενούμενων, αλλά και των δύο πανό που «ανέβηκαν» στις κερκίδες κι έγραφαν «Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία» και «η Βεσσαραβία είναι Ρουμανία» (η Η Βεσσαραβία είναι ένα κομμάτι γης που πλέον ανήκει στη Μολδαβία και παλαιότερα στη Ρουμανία).

Συγκεκριμένα, για τον αγώνα Ρουμανία – Κόσοβο, η Ρουμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FRF) κατηγορείται για:

  • Απόφραξη δημόσιων διόδων,
  • άναμμα πυροτεχνημάτων,
  • ρίψη αντικειμένων,
  • προκλητικό μήνυμα προσβλητικού χαρακτήρα,
  • ρατσιστική συμπεριφορά.

Από εκεί και πέρα, η Αρμενική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορείται για το ματς με την Κροατία για άναμμα πυροτεχνημάτων, καθυστερημένη έναρξη, αλλά και «προκλητικό μήνυμα πολιτικού χαρακτήρα».

Όσο για την Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορείται για το ματς με τη Λετονία σχετικά με επεισόδια οπαδών και ρατσιστική συμπεριφορά.

Τα πειθαρχικά όργανα της UEFA θα αποφασίσουν για τα τρία παιχνίδια σε εύθετο χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή