Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Προκριματικά Euro 2024: Στο Δουβλίνο απόψε η Εθνική, ψάχνει το «τρίποντο» απέναντι στην Ιρλανδία

Η προκριματική φάση του EURO 2024 εισέρχεται από την Παρασκευή (13/10) στο πιο καθοριστικό σημείο της αναφορικά με τον Β’ όμιλο, αφού τα αποτελέσματα των αγώνων σε Δουβλίνο και Άμστερνταμ αναμένεται να ξεδιαλύνουν το τοπίο αναφορικά με το δεύτερο εισιτήριο για τα τελικά της Γερμανίας, αν θεωρηθεί ότι το πρώτο είναι «καπαρωμένο» από την αήττητη και απόλυτη πρωτοπόρο, Γαλλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη νύχτα της Παρασκευής λοιπόν, με κοινή ώρα έναρξης στις 21:45, η Ιρλανδία θα υποδεχθεί την Ελλάδα στο στάδιο «Αβίβα», ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι, εκείνο ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Γαλλία.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική ομάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση (9 βαθμοί) με την Ολλανδία, που έχει όμως παιχνίδι λιγότερο αλλά και το υπέρ της 3-0 απέναντι στη «γαλανόλευκη» από το παιχνίδι του Αϊντχόφεν.

Την ίδια ώρα η Γαλλία, με 15 βαθμούς, έχει διαφορά ασφαλείας αλλά και την ευκαιρία να «τσεκάρει» και μαθηματικά την πρώτη θέση και την πρόκριση απέναντι στους ελλιπείς «Οράνιε», οπότε οι «Μπλε» του Ντινιτέ Ντεσάν μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι στο Άμστερνταμ.

Αν το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογέτ καταφέρει να φύγει με νίκη από την Ιρλανδία και οι Ολλανδοί έχουν απώλεια βαθμών απέναντι στους «Μπλε», τότε η Εθνική θα μείνει μόνη δεύτερη και σχεδόν τα πάντα θα κριθούν στη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας (16/10, 21:45), όταν η Ελλάδα θα υποδεχθεί στην OPAP Arena το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εθνική ταξίδεψε στην Ιρλανδία με νέο πρόσωπο τον Γούτα, ο οποίος κλήθηκε ως μια επιπλέον λύση μετά τον τραυματισμό του Χατζηδιάκου. Η άμυνα άλλωστε, ελλείψει και του επίσης τραυματία Μπάλντοκ, απασχόλησε ιδιαίτερα τον Γκουστάβο Πογέτ κατά την προετοιμασία αυτής της εβδομάδας.

Διαιτητής έχει οριστεί από την UEFA ο 34χρονος Σουηδός και κατηγορίας Elite Γκλεν Νίμπεργκ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάμποντ Μπέιγκι, Αντρέας Σέντερκβιστ και τέταρτο διαιτητή τον Άνταμ Λάντεμπεγκ.

Η αποστολή της Εθνικής

Την αποστολή της Εθνικής για τους αγώνες με Ιρλανδία και Ολλανδία συγκροτούν οι: Διούδης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ρότα, Σάλιακας, Τσιμίκας, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Κωνσταντέλιας, Μασούρας, Πέλκας, Φούντας, Γιακουμάκης, Γούτας, Ιωαννίδης, Παυλίδης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή