Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Προπονήσεις από το Σάββατο επιδιώκει η La Liga - Προς 18 Μαΐου η Serie A

Προπονήσεις από το Σάββατο επιδιώκει η La Liga – Προς 18 Μαΐου η Serie A

Μπορεί η κυβέρνηση στην Ισπανία να μελετάει σοβαρά την παράταση της κατάστασης συναγερμού λόγω κορονοϊού έως τις 24 Μαΐου, αλλά η La Liga φιλοδοξεί να ξεκινήσουν οι προπονήσεις το Σάββατο (2/5)! Επιστροφή στις προπονήσεις στις 18 Μαΐου ελπίζει η Serie A.

Αυτό προκύπτει από την σημερινή (27/4) τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής της LaLiga, η οποία είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις, η οποία θα κρατήσει περίπου ενάμισι μήνα, με στόχο την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές ή μέσα Ιουνίου.

Εφόσον, βεβαίως, δοθεί το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Υγείας, το πρωτόκολλο της LaLiga προβλέπει την πραγματοποίηση των τεστ στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη των ομάδων και, στη συνέχεια, τις ατομικές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις των συλλόγων, οι οποίες θα γίνονταν ομαδικές με κλιμακωτό τρόπο.

Αρχικά με γκρουπ των οκτώ παικτών, με στόχο την επιστροφή στις «κανονικές» προπονήσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στις 18 Μαΐου. Εκεί πλέον θα μπαίναμε στην τελική ευθεία, με προπονήσεις δύο – τριών εβδομάδων, ώστε το πρωτάθλημα, και πάλι στην καλύτερη των περιπτώσεων, να επιστρέψει το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου.

Σίγουροι για επιστροφή στη δράση στην Ιταλία

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας εμφανίστηκε σίγουρος για την επιστροφή στη δράση, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 8 Μαΐου.

«Η Ιατρική Επιστημονική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει καταρτίσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο. Είμαστε έτοιμοι να το ενσωματώσουμε και να το τροποποιήσουμε, ώστε να είμαστε σίγουροι. Μόλις βελτιωθούν, θα υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις για την τελική πρόοδο και την επιστροφή στις προπονήσεις στις 18 Μαΐου.

Είμαστε πεπεισμένοι για την πορεία που έχουμε ακολουθήσει επειδή είναι σοβαρή και υπεύθυνη, η μόνη που επιδιώκει το γενικό συμφέρον του συστήματος» τόνισε ο Γκαμπριέλε Γκραβινα, ενώ στις 8 Μαΐου υπάρχει το κρίσιμο συμβούλιο της Ομοσπονδίας και οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή