Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Πρωταθλήτρια κόσμου για πέμπτη φορά η Ρεάλ Μαδρίτης -Επικράτησε με 5-3 της Αλ Χιλάλ στον τελικό

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με σκορ 5-3 της Αλ Χιλάλ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Η «βασίλισσα» είναι η πολυνίκης του θεσμού με 5 τίτλους, ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 3, ενώ από 2 έχουν οι Κορίνθιανς και Μπάγερν Μονάχου. Μία φορά έχουν κατακτήσει το τρόπαιο οι Λίβερπουλ, Τσέλσι, Σάο Πάουλο, Ιντερνασιονάλ, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα του αγώνα

Απέναντι στους Σαουδάραβες του Ραμόν Ντίας (πρώτη παρουσία σε τελικό), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 (13΄ Βινίσιους, 18΄ Βαλβέρδε), αλλά η Αλ Χιλάλ μείωσε στο 26΄ με τον Μαρέγκα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, όμως, που λόγω τραυματισμού έχασε τον ημιτελικό με την Αλ Αχλί, στην επιστροφή του στην ενδεκάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54΄ μετά από ασίστ του Βινίσιους και ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στον αγώνα.

Με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον τελικό και τρίτο στη διοργάνωση (είχε σκοράρει και στον ημιτελικό), ο Βαλβέρδε ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 58ο λεπτό, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο «χορός των γκολ» συνεχίστηκε και στο 63΄ ο Βιέτο μείωσε σε 4-2 για τους Σαουδάραβες, ενώ έξι λεπτά μετά ο Βινίσιους με το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση (σκόραρε και με την Αλ Αχλί) «έγραψε» το 5-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 79΄ ο Βιέτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αγώνα που προηγήθηκε για τις θέσεις 3-4, στην Ταγγέρη, η Φλαμένγκο επικράτησε με 4-2 της Αλ Αχλί, χάρις στα δύο πέναλτι του Μπαρμπόσα (11΄, 85΄) και τα γκολ του Πέδρο στο 77΄ και 90΄+1.

Η Αλ Αχλί είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 38΄ με τον Αμπντελκαντέρ και με τον ίδιο παίκτη στο 60΄ είχε ανατρέψει προς στιγμή τα δεδομένα του αγώνα. Νωρίτερα, στο 58΄, η ομάδα της Αιγύπτου είχε χάσει πέναλτι με τον Μααλούλ, ενώ στο 69΄, έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αμπντουλφατάχ.


Πηγή