Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πρόβα τζενεράλε χωρίς γκολ για τον Ολυμπιακό

Έπαιξε για πρώτη φορά στο γήπεδό του. Ο Λάζαρος, ο Ποντένσε, ο Καμαρά, ο Γκερέρο, ο Μιράντα, ο Γιαννιώτης… πήραν μια μικρή ιδέα για το τι θα ακολουθήσει στα επίσημα ματς και δη στα ντέρμπι.

Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» απειλήθηκε σχεδόν ποτέ κι αυτό περνάει στα θετικά, αλλά δημιουργικά υπήρχε πρόβλημα με την απουσία του κεντρικού χαφ που θα τρέξει το παιχνίδι να είναι εμφανής για ακόμη μια φορά.

Είχε τις στιγμές του, έλειψε το γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με… ορμή στο ματς, και δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή μόλις στο 6′.

Ο Ομάρ έκανε τη σέντρα, ο Λάζαρος έπιασε την κεφαλιά μέσα από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα χτύπησε πρώτα στο γρασίδι και μετά πέρασε άουτ.

Στο 19′ ο Λάζαρος έδωσε γρήγορα στον Γκερέρο, ο Ισπανός άνοιξε την αντίπαλη άμυνα πηγαίνοντας προς την αντίπαλη εστία και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Καμαρά αριστερά, το σουτ του οποίου όμως από πλάγια πέρασε άουτ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης πάτησε την μπάλα στον Φορτούνη από το γύρισμα του Τσιμίκα, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Σεράντες.

Από εκεί και πέρα δεν είδαμε κάτι το αξιόλογο. Ο Ολυμπιακός ναι μεν, δεν απειλήθηκε καθόλου, ναι μεν είχε και τις στιγμές του για να ανοίξει το σκορ αλλά φάνηκε ότι έλειπε στο κέντρο ο παίκτης που θα τρέξει την μπάλα και θα ελευθερώσει τον Φορτούνη στο δημιουργικό κομμάτι.

Λίγα πράγματα, μυρωδιά για «Τόρο»

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του όπως και στο πρώτο 45λεπτο.

Μάλιστα, ο Γκερέρο στο 49′ πήρε την κεφαλιά, παρά το μαρκάρισμα του Χουανφράν, όχι όμως όπως θα ήθελε κι έτσι ή δουλειά για τον Σεράντες ήταν εύκολη.

Στο 61′ η πρώτη τελική για τη Λεγανές ήταν γεγονός με τον Καρίγιο να βλέπει το σουτ του να περνάει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Γκερέρο να παίρνει την κεφαλιά στη σέντρα του Ποντένσε, με τον Σεράντες να είναι σε καλή θέση και να μη δυσκολεύεται να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Καρίγιο δοκίμασε το πόδι του για ακόμη μια φορά στο 74′ με τον Γιαννιώτη να πέφτει και να το μπλοκάρει άνετα. Με τον Καμαρά απείλησε μετά ο Ολυμπιακός στο 81′, με το σουτ του από το στρώσιμο του Ομάρ, να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 85′, ο Πορτογάλος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή βάζοντας Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ και Φετφατζίδη αντί πων Φορτούνη, Γκερέρο και Ποντένσε, με τον Ιρανό να παίζει στα χαφ και το σύστημα να γυρίζει σε 4-3-3.

Στο 90′ πέρασε στο ματς ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση. Αυτή ήταν κι η δεύτερη επιστροφή πρώην ερυθρόλευκου, μιας και νωρίτερα είναι τιμηθεί ο Σιόβας που άκουσε το όνομά του και πάλι από τα ηχεία του «Καραϊσκάκης» – έστω κι αν ήταν αντίπαλος.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, το 0-0 παρέμεινε με τον Μαρτίνς σίγουρα να είναι προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κυρίως.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης (85′ Χατζισαφί), Γκερέρο (85′ Ανσαριφάρντ), Χριστοδουλόπουλος (67′ Βρουσάι), Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς (80΄Σισέ), Ποντένσε (85′ Φετφατζίδης).

Λεγανές (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες, Χουάνφραν, Ρολάν (46′ Τζόναθαν Σίλβα), Γκουμπάου, Καρίγιο, Ελ Ζαρ, Ραούλ Γκαρθία, Εσέκιελ, Ρουμπέν Πέρεθ, Σιόβας, Φακούντο.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή