Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πρόταση για αποχή από τους αγώνες του Ορλάντο στη σύσκεψη 80 παικτών του NBA

Κατά τις επανέναρξης της σεζόν φαίνεται να τάσσονται αρκετοί παίκτες του NBA.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 80 αθλητών, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών Κρις Πολ κι ο αντιπρόεδρος Καιρί Ίρβινγκ, συζητήθηκε η αποχή από τους αγώνες που σχεδιάζονται να διεξαχθούν στο Ορλάντο.

Στη συζήτηση, που μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι Κέβιν Ντουράντ, Καρμέλο Άντονι, Ντουάιτ Χάουαρντ και Ντόνοβαν Μίτσελ, ακούστηκαν απόψεις σχετικά με την κίνηση που πρέπει να κάνει η Ένωση για να παραμείνουν ενωμένοι στον κοινό σκοπό που είναι η αλλαγή όσον αφορά τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, την διάκριση που εξακολουθεί να υπάρχει σε βάρος των Αφροαμερικανών.

Η πλειοψηφία των παικτών ενστερνίζεται την άποψη ότι θα πρέπει να απέχουν από τους αγώνες που θα γίνουν στο Ορλάντο, καθώς θεωρούν ότι μέσω του ΝΒΑ θα χαθεί η προσοχή από το σημαντικό θέμα του ρατσισμού και θα αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη.

«Δεν είμαι υπέρ της παρουσίας μας στο Ορλάντο. Κάτι μου.. μυρίζει εδώ. Και να μην θέλουμε να το παραδεχθούν οι Αφροαμερικανοί γινόμαστε στόχος κάθε μέρα, από την στιγμή που θα ξυπνήσουμε. Είμαι έτοιμος να τα θυσιάσω όλα για την κοινωνική αλλαγή», δήλωσε ο Ίρβινγκ, ενώ ο Έιβερι Μπράντλει των Λέικερς σημείωσε ότι οι παίκτες πρέπει να δείξουν ότι είναι ενωμένοι.

Παράλληλα, εκφράστηκαν προβληματισμοί τόσο για την αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθούν οι παίκτες μετά από τη μεγάλη αποχή και το ρίσκο που θα υπάρξει με την επιστροφή στα γήπεδα, όσο και για το θέμα των πληρωμών, ενώ άπαντες εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι οι αγώνες θα γίνονται χωρίς κόσμο λόγω κορονοϊού και την επόμενη σεζόν.

Πλέον, μένει να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν οι παίκτες, καθώς μπορεί το NBA να έχει τονίσει ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους αθλητές δεν αγωνιστούν από τη στιγμή που έρθουν σε συνεννόηση με τις ομάδες τους, όμως σε περίπτωση που υπάρξουν μαζικές απουσίες τότε θα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η σεζόν, με τους ιδιοκτήτες των ομάδων να προετοιμάζονται για κάθε σενάριο.




Πηγή