Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Πως σχολίασε ο Τάσος Κάκος τις δύο φάσεις που φωνάζει ο Ολυμπιακός

Πως σχολίασε ο Τάσος Κάκος τις δύο φάσεις που φωνάζει ο Ολυμπιακός

Τις δύο επίμαχες αμφισβητούμενες φάσεις στο ματς Βόλος – Ολυμπιακός σχολίασε ο Τάσος Κάκος μιλώντας στο Total Football του Open TV.

O άλλοτε κορυφαίος Ελληνας διαιτητής διατύπωσε την εκτίμηση πως το γκολ του Χιλάλ Σουντανί ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ κάνοντας λόγο πάντως για δύσκολη φάση, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Ελ Αραμπί στο φινάλε του α’ ημιχρόνου.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο πρώην διεθνής διαιτητής:

Για το γκολ του Σουντανί: «Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, ο βοηθός αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί αλλά μετά από λίγο σημειώνει οφσάιντ. Εκεί παρεμβαίνει το VAR, ελέγχει και συμφωνεί με τον βοηθό. Όπως βλέπουμε όμως, ο επιθετικός είναι τουλάχιστον στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό άρα δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ. Είναι μια πολύ δύσκολη φάση, ο VAR δεν έχει την πολυτέλεια της γραμμής και σε αυτή την περίπτωση αν υπάρχει αμφιβολία το πρωτόκολλο λέει να συμφωνεί με την αρχική υπόδειξη του βοηθού».

Για το μαρκάρισμα στον Ελ Αραμπί: «Αυτή είναι μια περίπτωση στην οποία αποφάσισε σωστά ο διαιτητής., Βλέπουμε ότι δεν διέκρινε παράβαση, ο VAR διαφώνησε και κάλεσε τον διαιτητή να τσεκάρει ξανά τη φάση. Αυτός επέμεινε στην αρχική του απόφαση αφού ο επιθετικός είναι αυτός που κινείται προς το σώμα του αμυντικού. Θεωρώ πως είναι σωστή η απόφαση, η εικόνα νομίζω είναι ξεκάθαρη».

Δείτε το video


Πηγή